Detta event är passerat och inte längre aktuellt

Du hittar aktuella event och kurser här: Kalendarium. Är du intresserad av denna kurs specifikt, kontakta oss!

Kategorier:

I höstas antog FN 17 globala mål för hållbar utveckling. Det trettonde hållbarhetsmålet handlar om hur vi ska bekämpa klimatförändringarna och anger särskilt att vi ska ”vidta brådskande åtgärder för att bekämpa klimatförändringarna och dess effekter”.

160210_GMV_TheGlobalGoals_Logo_and_Icons_SV_litenI en serie föreläsningar berättar forskare från Göteborgs universitet och Chalmers om ett av hållbarhetsmålen utifrån sin forskning och vad vi kan göra för att uppnå målet. Jan Petterson forskar om atmosfärskemi och talar om åtgärder för att minska utsläppen av klimatpåverkande luftföroreningar. Frances Sprei forskar om hållbara transporter och berättar om klimatåtgärder utifrån vad som behöver göras inom transportsektorn.

Föreläsare 10/2:
Jan Petterson, institutionen för kemi och molekylärbiologi vid Göteborgs universitet, föreståndare för GAC – Göteborgs atmosfärsvetenskapliga centrum. Läs mer om Jan här…

Frances Sprei, fysisk resursteori, institutionen för energi och miljö. Läs mer om Frances här…

FNförbundet_loggaFöreläsningsserien om de 17 globala målen för hållbar utveckling arrangeras av Göteborgs miljövetenskapliga centrum, GMV,  i samarbete med Ekocentrum. Vid varje föreläsning berättar en forskare från Göteborgs universitet och en forskare från Chalmers om ett av hållbarhetsmålen utifrån sin forskning och vad vi kan göra för att uppnå målet. Kommande tillfällen i serien: 9 mars & 13 april 2016.

Den här kvällen är ett samarbete med Göteborgs Miljövetenskapliga Centrum, GMV och

Göteborgs FN-förening

 

 

Referat från föreläsningen (pdf): FNs globala hållbarhetsmål nr 13

sfr-logo_litenOnsdagskvällar på Ekocentrum genomförs under höst- och vårterminerna i samarbete med olika aktörer, alltid i syfte att öka kunskapen om hållbar utveckling. Öppet fram till kl 20.00 för alla intresserade, med fritt inträde både till föreläsningar och utställning! Passa gärna på att ta en fika i vårt ekoreko-kafé när du är här – välkommen! Onsdagskvällar på Ekocentrum är ett kontinuerligt samarbete med Studiefrämjandet Göteborg – Mölndal.

Detta event är passerat och inte längre aktuellt

Du hittar aktuella event och kurser här: Kalendarium. Är du intresserad av denna kurs specifikt, kontakta oss!

Last modified: 15 januari, 2016