Detta event är passerat och inte längre aktuellt

Du hittar aktuella event och kurser här: Kalendarium. Är du intresserad av denna kurs specifikt, kontakta oss!

Kategorier:

Vecka 48 är det åter dags för projektet Europa minskar avfallet. Avfall Sverige är sedan starten 2009 nationell samordnare för projektet. Europaparlamentet ger i år sitt ”särskilda stöd” till projektet, ett stöd som bara ett begränsat antal evenemang som uppfyller strikta kriterier får. Det betyder alltså att frågan har prioritet på högsta ort.

EU-minskar-avfallet-logoProjektet är viktigt och en del av det arbete Avfall Sverige gör inom området förebyggande av avfall. Vi driver även kampanjen Miljönär-vänlig som syftar till att minska avfallsmängderna, vi utökar kontinuerligt vår verktygslåda för att förebygga avfall och vi har vår vision, ”Det finns inget avfall”.

Årets tema: Göra mer med mindre

Årets Europa minskar avfallet-vecka, 21-29 november, har fokus på dematerialisering – att göra mer med mindre. Det kan handla om övergången från produkter till tjänster eller ett förbättrat materialutnyttjande, d v s att använda mindre eller inget material för att göra samma sak.

I år finns också ett nytt, enklare verktyg för registrering. Här kan du registrera dig och anmäla ditt projekt. Registreringen är öppen till den 6 november.

Nu laddar vi upp inför veckan!

Vi vill med detta brev börja ladda för EMA 2015 – hoppas att ni vill delta. Avfall Sverige kommer att genomföra en del aktiviteter under veckan, vi återkommer till vad vi kommer att göra mer precist lite längre fram. Vi kommer också att i möjligaste mån samköra aktiviteter med den pågående Miljönär-kampanjen eftersom båda kampanjerna ju handlar om samma fråga. Läs mer om kampanjen på miljönär.se

Ekocentrum kommer att tillsammans med utställare och partners ordna något event under veckan – mer information kommer! 

Frågor kring veckan ställs till Åsa Lindskog, ansvarig för förebyggande frågorna på Avfall Sverige och projektledare för veckan 2015. Åsa kan kontaktas via mail till asa.lindskog@avfallsverige.se eller mobil 070-553 15 45
Läs mer om projektet här…

Väl mött!

Anna-Carin Gripwall, Kommunikationschef Avfall Sverige, acg@avfallsverige.se, 070-6626128

 

 

Detta event är passerat och inte längre aktuellt

Du hittar aktuella event och kurser här: Kalendarium. Är du intresserad av denna kurs specifikt, kontakta oss!

Last modified: 8 september, 2015