Detta event är passerat och inte längre aktuellt

Du hittar aktuella event och kurser här: Kalendarium. Är du intresserad av denna kurs specifikt, kontakta oss!

Kategorier:

I Eco Fashions föreläsning får du veta hur konventionell klädframställning går till samt vilken påverkan den har på miljö och människor, men även vilka alternativ som finns och hur vi som konsumenter kan vara med och påverka till en mer hållbar bransch genom våra val av kläder.

180228_Redesign_EcoFashion_klänning2Du får kännedom om olika alternativa material och en genomgång av de vanligaste miljöcertifieringarna för kläder. Du får även veta hur mikroplasterna i våra kläder påverkar miljön och hur du kan göra om plagg som du tröttnat på – redesign.

180228_Malin-Sommanö_EcoFashion_skuren

180228_EcoFashion_Ann-Åström180228_EcoFashion_Ann-ÖhmanEco Fashions informatör Malin Sommanö håller i föreläsningen tillsammans med textilingenjören Ann Åström som specialiserat sig på mikroplaster och kläddesignern Ann Öhman som jobbar med redesign.

Ta gärna med ett plagg som du tröttnat på och få tips om hur du kan redesigna det!

Eco Fashion är en ideell förening som jobbar med att sprida kunskap och information om hållbar klädkonsumtion. Föreningen håller föreläsningar och inspirationskvällar för skolor, föreningar, företag och alla andra som vill lära sig mer om hur vi som konsumenter kan göra skillnad för människor och miljö.

180228 Referat EcoFashion av Beatrice Lundberg


sfr-logo_litenOnsdagskvällar på Ekocentrum genomförs under höst- och vårterminerna i samarbete med olika aktörer, alltid i syfte att öka kunskapen om hållbar utveckling. Öppet fram till kl 20.00 för alla intresserade, med fritt inträde både till föreläsningar och utställning! Passa gärna på att ta en fika i vårt ekoreko-kafé när du är här – välkommen! Onsdagskvällar på Ekocentrum är ett kontinuerligt samarbete med Studiefrämjandet Göteborg – Mölndal.

Detta event är passerat och inte längre aktuellt

Du hittar aktuella event och kurser här: Kalendarium. Är du intresserad av denna kurs specifikt, kontakta oss!

Last modified: 10 januari, 2018