Detta event är passerat och inte längre aktuellt

Du hittar aktuella event och kurser här: Kalendarium. Är du intresserad av denna kurs specifikt, kontakta oss!

Kategorier:

2002 utsåg FN den 22 maj till den internationella dagen för biologisk mångfald. Dagen är till för att uppmärksamma och öka medvetenheten om artrikedomens betydelse.  Biomfdag och Natursidan bjuder in till aktiviteter och engagemang kring frågan:

Under 2017 tog Rebecka Le Moine och Erik Hansson initiativ till att lyfta dagen i Sverige. Tack vare mängder av eldsjälar runt om i landet arrangerades det över 70 aktiviteter från Luleå i norr till Kävlinge i söder i samband med Biologiska mångfaldens dag. Tusentals personer engagerade sig i allt från invigning av naturreservat och guidade turer till en nationell spindelräkning och en 19 timmar lång artbingo. Det svenska engagemanget uppmärksammades av FN och i oktober 2017 belönades Rebecka Le Moine med utmärkelsen Årets miljöhjälte av Världsnaturfonden WWF, bland annat för sitt arbete med Biologiska mångfaldens dag.

190522_bilogiska mångfaldens dag_Becka

2018 växte initiativet sig ännu större. Rebecka Le Moine åkte ut på en turné om biologisk mångfald som i dagsläget har gjort över 30 stopp runt om i landet och sammanlagt arrangerades det över 190 aktiviteter i samband med 22 maj 2018.

Hur kan dagen uppmärksammas?
Det finns mängder av sätt att uppmärksamma Biologiska mångfaldens dag.
• Läs mer i den här artikeln.

Vilka aktiviteter sker i samband med den 22 maj 2019?
I takt med att de bokas kommer alla aktiviteter visas på den här sidan.


Hämtat från Natursidan.se

Detta event är passerat och inte längre aktuellt

Du hittar aktuella event och kurser här: Kalendarium. Är du intresserad av denna kurs specifikt, kontakta oss!

Last modified: 10 april, 2019