Detta event är passerat och inte längre aktuellt

Du hittar aktuella event och kurser här: Kalendarium. Är du intresserad av denna kurs specifikt, kontakta oss!

Kategorier:

Vi vet att jordens resurser inte är oändliga, ändå drivs ekonomin och samhällsutvecklingen av ett omättligt begär. Ständig konsumtion har blivit högsta samhällsnorm utan tanke och känsla för konsekvenserna för naturen, klimatet och människors hälsa och välbefinnande.

Behovet av en ny förståelseMänsklighetens samlade förväntningar på en ökande materiell konsumtion är inte förenliga med de förutsättningar som råder och kommer att råda på Jorden.

Vi menar att vår kultur behöver verklighetsuppfattningar och förståelser av livet där naturen, djuren och människan inte ses som själlösa produktionsapparater. I stället behöver vi fördjupade förståelser av livet, där vi ser oss själva som en del av en helhet.

Kåre Olsson presenterar sina tankar i boken om behovet av en ny livsförståelse. Vi avslutar med dialog. Boken är en utmärkt grund för fördjupade dialoger

Kåre Olsson har varit styrelseledamot och en viktig drivande kraft inom Svenska naturskyddsföreningen, KRAV och JAK Medlemsbank. Lokalt är Kåre Olsson mycket engagerad i det lokala utvecklingsarbetet i Skattungbyn i Dalarna där han bor.

 

Ett arrangemang i samarbete med Ingenjörer för Miljön (IfM).

Plats: Ekocentrum, Aschebergsgatan 44, Göteborg (Hållplats Kapellplatsen)

Fritt inträde! Ingen föranmälan krävs. Begränsat antal platser.

Referat av föreläsningen 110202 (Filtyp: PDF – Storlek: 180 kB)

Våra onsdagsföreläsningar genomförs i samverkan med Studiefrämjandet Göteborg.

Detta event är passerat och inte längre aktuellt

Du hittar aktuella event och kurser här: Kalendarium. Är du intresserad av denna kurs specifikt, kontakta oss!

Last modified: 23 november, 2012