Detta event är passerat och inte längre aktuellt

Du hittar aktuella event och kurser här: Kalendarium. Är du intresserad av denna kurs specifikt, kontakta oss!

Kategorier:

Välkommen på en halvdagskurs med humanekologen Emma Öhrwall, expert på kollaborativ ekonomi. Du får en introduktion kring de olika begreppen och får ta del av så väl nationella som internationella exempel.

jag-lanar-utFör vem? Den här intressant för dig som arbetar med: avfallsminimering, tjänstedesign, cirkulär ekonomi, social ekonomi och hållbar konsumtion samt hållbar stadsutveckling. Inga förkunskaper krävs, passar både nyfiken som påläst!

Kursen består av teoretiska och praktiska inslag och det finns tid till frågor och diskussion. Moment som kommer beröras är:

  • Vad är kollaborativ ekonomi? Hur relaterar det till delningsekonomi & cirkulär ekonomi?
  • Vem är en del av den kollaborativa ekonomin?
  • Vad säger de nationella utredningarna om delningsekonomin?
  • Kan kollaborativ ekonomi leda till en hållbar utveckling?
  • Kollaborativ ekonomi en del i hållbara städer
  • Omvärldsanalys och framtidsspaningar
  • Övning

troja-swopDe senaste 50 åren har vi konsumerat mer varor och tjänster än alla tidigare generationer tillsammans. Den nuvarande konsumtionen är linjär, vilket innebär att vi tar naturresurser och förädlar dessa till produkter som efter användning blir till avfall. Dagens konsumtion grundar sig även i det privata ägandet, men samtidigt ser vi att allt fler människor väljer tillgång framför ägande, både för att det är roligt och smart. Ständigt kommer nya initiativ som underlättar för så väl medborgare som verksamheter att hyra, dela, byta, låna och ge.

I och med den senaste teknikutvecklingen har fenomenet (med sina många namn) tagit en ny omfattning och idag sker det globalt över hela världen, i liten till stor skala. Allt från lokala bytesgrupper till stora digitala plattformar.

emma-globala-malenMånga hoppas att detta ska vara en av lösningarna att uppnå ett hållbart samhälle. Delningsekonomin är en del av regeringens strategi för en hållbar konsumtion och högaktuell i samband med FN:s Globala Mål, nr 12: Hållbar konsumtion och produktion, och nr 11: Hållbara städer & samhällen.

Kan kollaborativ ekonomi vara lösningen vi alla väntat på?

 

emma-ohrwall_foto_beskurenEmma Öhrwall är humanekolog och en efterfrågad föreläsare när det gäller att förstå varför det blir allt vanligare att; hyra, dela, byta, låna och ge. Hon har de senaste åren inriktat sig på kollaborativ ekonomi och är medgrundare till föreningen Kollaborativ Ekonomi Göteborg. Hon är även med i expertgruppen för utredningen ”Användarna i delningsekonomin” och anses vara en av Sveriges 100 opinionsbildare med störst makt i sociala medier inom hållbarhet.

Deltagaravgift 1.900 kr per person, exklusive moms. Fika med smörgås och eventuell dokumentation ingår i kursavgiften.

Delningserbjudande: gå två för en avgift! Dela med dig av kunskapen och glädjen – anmäl ytterligare en person samtidigt som dig själv, så går ni båda för en avgift! Vi skickar EN faktura till den adress ni angett vid bokningen!

Medlemmar i Ekocentrums nätverk får som vanligt 25% rabatt.

Anmäl dig via länken här nedan, senast den 27 oktober 2017. Din anmälan är bindande, men platsen får överlåtas till någon annan person om du skulle få förhinder. Detta gäller dock inte gratisplatser, de kan inte överlåtas vid förhinder.

[id=”2″ title=”true” description=”true”]

 

 

 

 

 

Detta event är passerat och inte längre aktuellt

Du hittar aktuella event och kurser här: Kalendarium. Är du intresserad av denna kurs specifikt, kontakta oss!

Last modified: 16 februari, 2017