Detta event är passerat och inte längre aktuellt

Du hittar aktuella event och kurser här: Kalendarium. Är du intresserad av denna kurs specifikt, kontakta oss!

Kategorier:

Hur ser egentligen vår relation till naturen ut? De kriser vi står mitt i vittnar om att idéen om naturen som ett objekt som människan styr över inte riktigt är så sund.

190424_Arci-Pasanen_naturens-rättigheterEn rörelse som istället pratar om naturen som subjekt växer fram över hela världen och floder, sjöar och skogar ges juridiska rättigheter.

Detta väcker intressanta frågor kring hur vår relation till den levande jorden kan se ut istället. Arci Pasanen har varit aktiv i nätverket för naturens rättigheter både nationellt, lokalt och internationellt berättar hennes perspektiv. Arci har även jobbat en del med kommunikationen för Omställningsnätverket.

“Jag jobbar med kommunikation och berättande, där mitt huvudfokus är utforskandet av språket som medel för att skapa relation till den levande världen. Mitt förhållande till naturens rättigheter kommer främst ur ett relationellt perspektiv, där jag fascineras av traditioner från Indien och urfolkstraditioner världen över där relationen till naturen är något djupt förankrat i kulturen.”

Den här kvällen ger Arci en röst åt den som vanligtvis saknar den, men som gör det möjligt för oss alla att leva – naturen!

Referat

av Beatrice Lundberg hittar du här: Referat – Har naturen egna rättigheter


Ekocentrums onsdagskvällar pågår under terminerna och erbjuder föredrag av inbjudna talare som belyser olika hållbarhetsfrågor. Dessa kvällar håller vi öppet café och utställning till kl 20.00. Inträdet är fritt – välkommen!

Detta event är passerat och inte längre aktuellt

Du hittar aktuella event och kurser här: Kalendarium. Är du intresserad av denna kurs specifikt, kontakta oss!

Last modified: 26 februari, 2019