Detta event är passerat och inte längre aktuellt

Du hittar aktuella event och kurser här: Kalendarium. Är du intresserad av denna kurs specifikt, kontakta oss!

Kategorier:

Batteritekniken har haft en explosiv utveckling. Priset har rasat och prestanda ökat. Och utvecklingen fortsätter. Tidigare var priset för högt och därmed elbilarnas pris och deras räckvidd för kort.

Nu är vi är på väg mot en transportrevolution där förbränningsmotorerna utkonkurreras. Vad betyder det för samhällets utformning och miljön?

Samtidigt har det slagits larm om att elbilar kanske inte är så miljövänliga, om elen till dem kommer från kolkraft. Brytningen av sällsynta mineral till batterierna kan skapa miljöförstörelse och vedervärdiga arbetsvillkor. Den kan också bli brist på tillgång på t ex  kobolt.

Sverige har som mål att bli koldioxidneutralt till 2050.  Det förutsätter elektrifiering av transportsektorn.

200226_Magnus-Karlström_omEVVad kommer teknikrevolutionen att innebära för oss? Magnus Karlström arbetar på Lindholmen Science Park och har sedan 2010 varit redaktionschef för omEV, som skickar ut ett nyhetsbrev om elfordon nästan varje dag. Finansiär är Energimyndigheten.

Välkomna, önskar Föreningen Centrum för Ekologisk Teknik (CET), som är kvällens värdar.


NYTT 2020: Swisha (eller betala kontant) valfritt belopp i inträde på onsdagskvällar!

I år behöver Ekocentrum ta ett inträde för onsdagskvällarna, för att täcka upp en del av våra omkostnader för dessa. Vi ber därför dig som deltar att swisha eller kontant betala VALFRITT BELOPP i receptionen när du kommer! Vi kommer att skylta med swishnumret tydligt vi ingången, så du kan förbereda och swisha, sedan visar du bara upp telefonen med “genomförd betalning till Stiftelsen Ekocentrum” när du kommer in!           


Ekocentrums onsdagskvällar pågår under höst och vår, och erbjuder föredrag av inbjudna talare som belyser olika hållbarhetsfrågor. Dessa kvällar håller vi öppet caféet och utställningen till kl 20.00. Välkommen in!

Onsdagskvällar på Ekocentrum är ett kontinuerligt samarbete med Studiefrämjandet Göteborg – Mölndal.


 

 

Detta event är passerat och inte längre aktuellt

Du hittar aktuella event och kurser här: Kalendarium. Är du intresserad av denna kurs specifikt, kontakta oss!

Last modified: 8 november, 2019