Detta event är passerat och inte längre aktuellt

Du hittar aktuella event och kurser här: Kalendarium. Är du intresserad av denna kurs specifikt, kontakta oss!

Kategorier:

Ikväll träffar du både en vegan och en ekologisk köttbonde! De kommer tillsammans ge oss bättre beslutsunderlag när vi står där i affären eller på restaurangen och ska göra ett medvetet matval. Märta Jansdotter är VD för Gröna Gårdar och Peter Kalmström driver supervegobloggen. Båda står upp för hållbar mat – välkommen till en kväll med intressanta samtal!

161020_lrf_martajansdotter

Märta Jansdotter, VD Gröna gårdar AB och styrelseordförande för Bjällansås kött AB. Gröna gårdar säljer kött och ost från djur som är uppfödda på gräs och örter från ett 40-tal gårdar i Västsverige. Råvarorna säljs till butiker, restauranger, storkök och e-handel till kunder i Västsverige och Stockholm. Bjällansås kött är Märtas familjegård med 600 gräsuppfödda, ekologiska nötkreatur där stävan är att om 10 år bli ett fossilobereoende jordbruk.

 

Så här beskriver Peter Kalmström sig själv: “För 5 år sedan insåg jag äntligen hela lidandet vi människor orsakar djuren och miljöpåverkan av den hemska praxis. Jag blev vegan och började studera och undervisa ämnet. Jag har tagits väl emot på skolor, kyrkor, fackföreningar och universitet i både Sverige och Spanien, och anses vara mycket kunnig inom områdena miljö, klimatförändring, global ekonomi, djurens rättigheter, etik, religion och filosofi.”

191127_Peter-Kalmström_vegoPeter har varit lärare och talare under större delen av sitt liv. Hans undervisning har främst varit inom informationsteknologi. Han var bland de första 100 anställda som anlitats av Skype och har erkänts som Microsoft Certified Trainer. Hans YouTube-kanal har mer än 15 000 följare, vilket är mycket för en teknisk kanal.

Peter är också gatuaktivist involverad i flera internationella djurrättsrörelser inklusive:

  • Djurens Rätt
  • Djurrättsalliansen
  • Sea Shepherd Sverige
  • Save Movement
  • Anonymous for the Voiceless
  • Djurens Parti
  • World Vegan Organization

Förutom föreläsningarna är Peter också författare och hanterar den svenska bloggen Supervegobloggen och har publicerat hundratals artiklar i stora svenska tidningar.

Kvällens föresläsning handlar om animalieproduktionens olika miljöaspekter och visar på alternativ:

191127_vego_IndustrySupportVäxthusgaser
Vatten
Markanvändning
Antibiotika
Luftföroreningar
Skogsdöd
Fisk och hav
Köttskatt och subventioner
Naturlighetsmyten
Hälsa och veganism
Goda veganska maträtter
Tips på böcker och filmer

Materialet är lämpligt för alla åldrar och innehåller inget blod eller skrämmande bilder. Innehållet är framtaget i samarbete med Svensk Mat- och Miljöinformation.


NYTT 2020: Swisha (eller betala kontant) valfritt belopp i inträde på onsdagskvällar!

I år behöver Ekocentrum ta ett inträde för onsdagskvällarna, för att täcka upp en del av våra omkostnader för dessa. Vi ber därför dig som deltar att swisha eller kontant betala VALFRITT BELOPP i receptionen när du kommer! Vi kommer att skylta med swishnumret tydligt vi ingången, så du kan förbereda och swisha, sedan visar du bara upp telefonen med “genomförd betalning till Stiftelsen Ekocentrum” när du kommer in!              


Onsdagskvällar på Ekocentrum genomförs under höst- och vårterminerna i samarbete med olika aktörer, alltid i syfte att öka kunskapen om hållbar utveckling. Öppet fram till kl 20.00 för alla intresserade, med föredrag, diskussion och öppen utställning. Passa gärna på att ta en fika i vårt ekoreko-kafé när du är här – välkommen!

Onsdagskvällar på Ekocentrum är ett kontinuerligt samarbete med Studiefrämjandet Göteborg – Mölndal.

Detta event är passerat och inte längre aktuellt

Du hittar aktuella event och kurser här: Kalendarium. Är du intresserad av denna kurs specifikt, kontakta oss!

Last modified: 26 augusti, 2019