Detta event är passerat och inte längre aktuellt

Du hittar aktuella event och kurser här: Kalendarium. Är du intresserad av denna kurs specifikt, kontakta oss!

Kategorier:

Hälso- och sjukvård medför å ena sidan ett avsevärt utsläpp av växthusgaser och är å andra sidan ett av samhällets viktigaste instrument för att förebygga och behandla de hälsoproblem som uppkommer på grund av klimatförändringen. Rätt hanterad är övergången till ett fossilfritt samhälle också en stor möjlighet att förbättra folkhälsan.

191204_BjörnFagerbergLäkaren och forskaren Björn Fagerberg från medicinska institutionen vid Sahlgrenska akademin och styrelseledamot i Läkare för Miljön kommer att beskriva hur sjukvården spelar en nyckelroll i anpassningen till klimatförändringarnas nya sjukdomspanorama. samt hur hälso- och sjukvården kan minska utsläppen av växthusgaser för att bromsa klimatpåverkan.

191204_LarsBerkoRegionutvecklaren Lars Berko från Västra Götaland Regionen redogör sedan för hur regionen arbetar med dessa frågor och lämnar goda exempel.

 

 

191204_BertilHagströmLäkaren Bertil Hagström, Läkare för Miljön kommer att vara moderator och leda diskussionerna mellan föreläsarna och auditoriet.

 

 

Här hittar du presentationerna från kvällen: Klimat, hälsa, hållbar sjukvård B Fagerberg 191204


Programmet börjar kl 18.00. Vi träffas i caféet på Ekocentrum från kl 17.30 för möjlighet till mingel och fika (finns att köpa i Ekocentrums café).


Anmälan senast den 2 december till Björn Fagerberg (fagerbergbjorn@gmail.com)

Begränsat antal platser, först till kvarn gäller! Anmälan innebär tyvärr inte platsreservation, men vi vill gärna ha en anmälan för att om möjligt matcha behovet med rätt lokal.


Aktiviteten anordnas av Ingenjörer för Miljön www.ingenjorerformiljon.se och Läkare för Miljön www.lakareformiljon.org i samarbete med Ekocentrum. Föreläsningen är gratis och öppen för alla intresserade. Antalet platser är begränsat – först till kvarn…


Ekocentrums onsdagskvällar pågår under höst och vår, och erbjuder föredrag av inbjudna talare som belyser olika hållbarhetsfrågor. Dessa kvällar håller vi öppet café och utställning till kl 20.00. Inträdet är fritt – välkommen!

Onsdagskvällar på Ekocentrum är ett kontinuerligt samarbete med Studiefrämjandet Göteborg – Mölndal.

 

 

 

Detta event är passerat och inte längre aktuellt

Du hittar aktuella event och kurser här: Kalendarium. Är du intresserad av denna kurs specifikt, kontakta oss!

Last modified: 5 november, 2019