Detta event är passerat och inte längre aktuellt

Du hittar aktuella event och kurser här: Kalendarium. Är du intresserad av denna kurs specifikt, kontakta oss!

Kategorier:

Energipolitikens mål om en 100% förnybar elförsörjning kräver mer fjärrvärme och kraftvärme…

170920_solceller_vem säger vadFem riksdagspartier är överens om att målet är en elförsörjning som är 100 % förnybar.  Vindkraft och solel kommer tillsammans med vattenkraften att vara basen i framtidens elproduktion. Utmaningen för ett sådant elproduktionssystem är hur elförsörjningen skall lösas vintertid med lite sol och när det är kallt och blåser lite. Dagens vattenkraft och kraftvärme är viktiga tillgångar men de kommer inte att räcka. Genom att bygga ut mer kraftvärme och fjärrvärme, som minskar Sveriges höga elanvändning för uppvärmning, så kan man nå en helt förnybar elproduktion även den kallaste vinterdagen.

171004_BengtGöranDalman_energiBengt Göran Dalman, Senior advisor vid  DalmanEkh med Partners AB (f d Fjärrvärmeansvarig vid Göteborg Energi), guidar oss genom en av morgondagens energiutmaningar.

 

 

Här hittar du ett referat från kvällen: Referat Onsdagsföreläsning på Ekocentrum 4 oktober 2017


En Caféafton är ett forum och en mötesplats för alla intresserade av hållbar utveckling, miljö och teknik. Här kan du lära något nytt, ha kul, träffa likasinnade och byta tankar och idéer. Vi träffas oftast i caféet på Ekocentrum från kl 17.30 för möjlighet till mingel och fika. Föredragningarna börjar kl 18.00.

Anordnas av Ingenjörer för Miljön (www.ingenjorerformiljon.se) i samarbete med Läkare för Miljön (www.lakareformiljon.se) och Ekocentrum (www.ekocentrum.se)


sfr-logo_litenOnsdagskvällar på Ekocentrum genomförs under höst- och vårterminerna i samarbete med olika aktörer, alltid i syfte att öka kunskapen om hållbar utveckling. Öppet fram till kl 20.00 för alla intresserade, med fritt inträde både till föreläsningar och utställning! Passa gärna på att ta en fika i vårt ekoreko-kafé när du är här – välkommen! Onsdagskvällar på Ekocentrum är ett kontinuerligt samarbete med Studiefrämjandet Göteborg – Mölndal.

Detta event är passerat och inte längre aktuellt

Du hittar aktuella event och kurser här: Kalendarium. Är du intresserad av denna kurs specifikt, kontakta oss!

Last modified: 14 augusti, 2017