Nu händer det! Ekocentrum bygger en helt ny unik miljö- och hållbarhetsutställning med ett innovativt koncept i Gamlestadens fabriksområde i Göteborg – Ekocentrum Sustainable Exhibition 2021. Allt byggs i ett pappmaterial gjort av rester från sockerrörsproduktionen och som är helt återbrukbart – cirkulärt på riktigt!

Utställningen presenteras i Paper Cut Design med spännande inslag av naturmaterial som mossa och trä. Fokus för utställningen är att förmedla kunskap om biologiska och tekniska kretslopp som en förutsättning för cirkulär ekonomi och för att nå de globala målen.

Sensommaren 2021 beräknas utställningen stå klar! Just nu jobbar vi för fullt med att hitta alla de där bästa exemplen på hållbara produkter och tjänster som gör att vi kan täcka in så många områden som möjligt som vi lyfter i utställningen, allt från biologisk mångfald, till klimat och giftfri material.

Har du en verksamhet eller känner till en verksamhet som går före och kan illustrera vägen till ett cirkulärt och hållbart samhälle utifrån samtliga tre hållbarhetsaspekter, sociala, ekologiska och ekonomiska så är du välkommen att höra av dig!

I dagsläget har vi utställare som sträcker sig från myndigheter och kommuner till företag inom en mängd olika branscher.

Kontakta oss!

Vill du också vara med som det goda exemplet som sprids såväl i denna fysiska utställning som via vår nya digitala utställning? Då är du hjärtligt välkommen att fylla i nedan formulär eller kontakta vår verksamhetsledare Mikaela Rosander, mikaela.rosander@ekocentrum.se, 031-705 07 40.

Utställningen har utvecklats, designats och kommer byggas i samarbete med Ecofair. EcoFair | Scandinavias first eco-friendly exhibition company

Last modified: 25 maj, 2021