SPRÅKSTÖD

Ekocentrum erbjuder språkstöd för sina hållbarhetsutbildningar

För att underlätta för alla i ett arbetslag eller stödja individer med lägre språkkunskaper i svenska att tillgodogöra sig kunskaper inom miljö och hållbar utveckling erbjuder Ekocentrum både stödlektioner och språkanpassade utbildningar inför eller som alternativ till våra hållbarhetsutbildningar. Vi rekommenderar att utbildningarna på lätt svenska sker på plats på Ekocentrum för att kunna ta del av utställningen.

Vi erbjuder tre olika koncept som tar hänsyn till deltagarnas språkkunskaper i svenska:

Alt.1: Stödlektion inför deltagande i en vanlig grundutbildning. 2 timmar utöver den ordinarie grundläggande utbildningen. Sammanlagt blir utbildningen 6 eller 5,5 timmar beroende på om den sker på plats eller digitalt. Alt. 1 vänder sig till deltagare som har ganska goda kunskaper i svenska och kan delta i en vanlig utbildning om de får förkunskaper om terminologin inom miljö och hållbar utveckling. 

Alt. 2: Grundläggande miljö- och hållbarhetsutbildning på lätt svenska. Utbildningen är uppdelad i två tillfällen à 3 timmar för att ge utrymme till ett lägre tempo och förklaringar. Sammanlagt blir utbildningen 6 timmar oavsett om den sker på plats eller digitalt. Alt. 2 vänder sig till deltagare med lägre språkkunskaper i svenska. I synnerhet om de har svårt att tillgodogöra sig fakta på svenska i vanligt tempo och under en längre tid eller som skulle gynnas av fler förklaringar och förtydligande. 

Alt. 3: Grundläggande miljö- och hållbarhetsutbildning på annat språk än svenska. Ingen extra utbildningstid tillkommer. Alt.3 vänder sig till deltagare med låg kunskap i svenska

Tilläggskostnad för språkanpassning
Alt 1. Förberedande stödlektion: 3.000 kr exkl moms per grupp om max 20 deltagare.
Alt 2. Anpassning till lätt svenska: 7.000 kr exkl moms per grupp om max 20 deltagare.
Alt 3. Utbildning på annat språk: 10.000 kr exkl moms per grupp om max 20 deltagare.

Hör av dig!

Skicka förfrågan

Välkommen att skicka din förfrågan via formuläret eller ringa oss på 031 – 705 07 40.

    Berätta gärna för oss hur du hörde talas om utbildningen. Du kan välja ett eller flera alternativ.
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.