EKOCENTRUMS
MILJÖDIPLOM

Ekocentrum ny utfärdare av miljödiplom enligt Svensk miljöbas​

Ekocentrum är från och med den 30 september 2021 utfärdare av ett eget miljödiplomeringsmetod utifrån kraven från Svensk miljöbas, en miljöstandard upparbetad av föreningen SUSA – Sustainable Standards (tidigare Svensk Miljöbas). Det som gör oss unika som utfärdare är att vi erbjuder en egen miljöledningsmetod med fokus på verksamhetens omställning till cirkulär ekonomi.  Vi stödjer verksamheter hela vägen med våra anpassade och högkvalitativa hållbarhets- och miljöutbildningar och inspirerande föreläsningar i vår hållbarhetsutställning. Verksamheter som miljödiplomerar sig hos oss får ta del av våra utbildningar till rabatterat pris samt kostnadsfri plats i Ekocentrums nätverk för miljöansvariga. 

Ekocentrums miljödiplomeringsmetod

Ekocentrum var en av de första aktörerna att utbilda verksamheter i grundläggande miljöutbildning då miljödiplomet startade i Göteborg 1995 och har en lång och gedigen erfarenhet att stötta verksamheter i det interna miljö- och hållbarhetsarbetet. Ekocentrum har dessutom en unik permanent utställning som alla kan komma och inspireras av.

Ekocentrums metod utgår ifrån ”Göteborgsmetoden”, som drevs och utvecklades av Göteborgs stad fram till årsskiftet 2020. Utifrån denna har Ekocentrum vidareutvecklat de delar vi anser viktiga att addera för att stärka verksamheter för framtiden, såsom tydligare hållbarhetsaspekter kring den egna produktionen av varor och tjänster, livscykelaspekter och cirkulär ekonomi.

I Ekocentrums miljödiplomerings ingår:

– En kontaktperson för att underlätta processen, från anmälan till godkänt diplom

– Introduktion i Ekocentrums metod för miljöansvarig

– Revision utförd av miljörevisor godkänd av SUSA – Sustainable Standards

– Digitalt miljödiplom efter godkänd revision

– Inrapportering av verksamhetens uppgifter till SUSA – Sustainable Standards för publicering på deras webbsida.

– Publicering på www.susa.positiongreen.com

– En plats i Ekocentrums miljösamordnarnätverk som erbjuder tre träffar per år (värde 1750 kr/år)

De som väljer att miljödiplomera sig via Ekocentrum erhåller 20% rabatt på Ekocentrums miljö-och hållbarhetsutbildningar och inspirationsföreläsningar samt 10 % rabatt om behov finns för konsultstöd längs vägen.

Vill du veta mer?

Skicka förfrågan

Välkommen att skicka din förfrågan via formuläret eller ringa oss på 031 – 705 07 40.
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Vi erbjuder kostnadsfria tillfällen då vi berättar lite mer om Ekocentrum som utfärdare och vår egen metod.