Introduktion till cirkulär ekonomi

Den här kursen vänder sig till företag och verksamheter som önskar lära sig grunderna om cirkulär ekonomi. Lämplig kursdeltagare har antingen begynnande kunskaper inom cirkulär ekonomi, eller inga alls. I kursen går vi igenom cirkulär ekonomi som idé, och ställer den mot vårt nuvarande linjära system för produktion. Varför behöver vi byta och vad kan vi tjäna på det? Vilka styrkor har vi med oss för att lyckas? Och vilka utmaningar och svagheter behöver vi arbeta för att överbrygga?

Kursen går igenom hur cirkulär ekonomi knyter an till agenda 2030 och de globala målen. Grundläggande principer och begrepp, så som det biologiska och tekniska kretsloppet, förklaras. Kursen beskriver även olika kategorier av affärsmodeller som ryms inom cirkulär ekonomi. Kan någon av dessa appliceras på eran verksamhet? Vad medför detta för mervärden för era kunder? Ni kommer också bjudas på goda cirkulära initiativ från både näringsliv och offentlig verksamhet. Det bästa sättet att snabbt komma framåt är att inspireras av andra!

Har du deltagare i behov av språkstöd inför utbildningarna? Läs mer här >>>

Snabba fakta

Omfattning: 3,5 timmar inklusive fikapaus

Nyckelbegrepp: cirkulär ekonomi, biologiskt & tekniskt kretslopp, affärsmodeller, goda exempel och lösningar.

Egen eller öppen: välj mellan att boka in er på ett utbildningstillfälle som är öppet för alla eller boka ett eget tillfälle när det passar er.

Investering öppen: 2.200 kr exkl. moms/person. Fika, intyg och dokumentation ingår. Medlemmar i Ekocentrums nätverk erhåller som vanligt 25 % rabatt på kursavgiften.

Investering egen: kontakta oss för prisuppgift

Målgrupp: Inköpare, miljöansvariga och andra intresserade

Kursinnehåll

Vad är cirkulär ekonomi och hur knyter det an till agenda 2030 och de globala målen.

Grundläggande principer och begrepp, så som det biologiska och tekniska kretsloppet, förklaras.

Paus med fika – kaffe/te, ekologisk fralla & frukt

Hur kan din verksamhet bli mer cirkulär? Kursen beskriver även olika kategorier av affärsmodeller som ryms inom cirkulär ekonomi. Kan någon av dessa appliceras på eran verksamhet? Vad medför detta för mervärden för era kunder?

Goda exempel. Ni kommer också bjudas på goda cirkulära initiativ från både näringsliv och offentlig verksamhet. Det bästa sättet att snabbt komma framåt är att inspireras av andra!

Kommande utbildningstillfällen och bokning

  • Inga utbildningstillfällen inplanerade för tillfället - kontakta oss för mer info!

Anmälan ska ske senast en vecka innan kursdatum. Om avbokning sker senare än 7 dagar innan utbildningen debiteras 50% av avgiften, 2 dagar innan utbildning 100% av avgiften. Fakturering sker ca en vecka innan kursen.