Datum:
20 september 2023 kl. 12:30 - 16:00

Plats:
Ekocentrum,
Textilgatan 10,
Göteborg


Den här kursen vänder sig till företag och verksamheter som önskar lära sig grunderna i cirkulär ekonomi. Lämplig kursdeltagare har antingen begynnande kunskaper inom cirkulär ekonomi, eller inga alls. I kursen går vi igenom cirkulär ekonomi som idé, och ställer den mot vårt nuvarande linjära system för produktion. Varför behöver vi byta och vad kan vi tjäna på det? Vilka styrkor har vi med oss för att lyckas? Och vilka utmaningar och svagheter behöver vi arbeta för att överbrygga?

Studier visar att bara 3,4% av den svenska ekonomin är cirkulär i dagsläget. Det innebär att mer än 96 % inte är det. Här finns marknadspotential!

Upplägg och innehåll

Vad är cirkulär ekonomi och hur knyter det an till agenda 2030 och de globala målen.

Grundläggande principer och begrepp, så som det biologiska och tekniska kretsloppet, förklaras.

Paus med fika – kaffe/te, ekologisk fralla & frukt

Hur kan din verksamhet bli mer cirkulär? Kursen beskriver även olika kategorier av affärsmodeller som ryms inom cirkulär ekonomi. Kan någon av dessa appliceras på eran verksamhet? Vad medför detta för mervärden för era kunder?

Goda exempel. Ni kommer också bjudas på goda cirkulära initiativ från både näringsliv och offentlig verksamhet. Det bästa sättet att snabbt komma framåt är att inspireras av andra!

Utbildare – Mikaela Rosander

Mikaela är verksamhetsledare och utbildare på Ekocentrum. Hon är agronom med en MSC i biologi samt en kompletterande utbildning inom journalist. Mikaela har arbetat med strategiska hållbarhetsfrågor på internationell, nationell och regionalnivå. Hon har gedigen erfarenhet av att förmedla kunskap och inspiration för att stötta och vägleda individer från så väl offentlig som privatsektor.

Kostnad och övrig information

Kostnaden är 2.200 kr exkl. moms/person. Fika, intyg och dokumentation ingår. Medlemmar i Ekocentrums nätverk erhåller som vanligt 25 % rabatt på kursavgiften.

Anmäl dig/er senast en vecka innan kursdatum i nedan formulär. Om avbokning sker senare än 7 dagar innan utbildningen debiteras 50% av avgiften, 2 dagar innan utbildning 100% av avgiften. Fakturering sker ca en vecka innan kursen.

Plats: Yesbox, Väverigatan 4 i Göteborg. Utbildningen inleds på Yesbox för att sedan fortsätta i Ekocentrums utställning som ligger på andra sidan gatan. Karta, klicka här. 

Kursdiplom
När du genomgått kursen får du kursdiplom/intyg om så önskas. Maila info@ekocentrum.se och beställ ditt intyg.

Frågor och övrigt

Har du frågor – ring oss på 031-705 07 40. Det går naturligtvis också bra att maila oss på info@ekocentrum.se.


Relaterade event

  • Inga evenemang i denna kategori
  • Last modified: 24 maj, 2023