Detta event är passerat och inte längre aktuellt

Du hittar aktuella event och kurser här: Kalendarium. Är du intresserad av denna kurs specifikt, kontakta oss!

Kategorier:

Vi kan inte leva utan vatten. Vi svenskar är gynnade medan många i världen törstar. Klimatförändringarna påtagliga och leder till torka i många länder, medan andra drabbas av tyfoner och översvämningar. Vatten behövs för att producera föda men också för att få fram energi och energi behövs för att få fram vatten.

150929_vattendroppe_570pxGustaf Olsson, professor emeritus vid Lunds Tekniska högskola, ger oss en initierad beskrivning av den globala vattensituationen. Pekar också de möjligheter som vi alla har för att lösa den globala klimat- o vattensituationen. Läget är inte hopplöst men vi står inför enorma utmaningar. Då handlar det om allas vårt bidrag genom vår livsstil, våra vanor, traditioner och inställningar.

Gustaf Olsson har varit i ledningen för International Water Association (IWA), en organisation för mer än 10 000 vattenexperter från mer än 120 länder och gästprofessor vid Tsinghua-universitetet i Beijing och vid Technical University of Malaysia.

Den här kvällen är ett samarbete med Ingenjörer för Miljön (IfM).

Dokumentation från föreläsningen (pdf): Gustaf Olsson Water Energy

Referat från föreläsningen (pdf): Vårt livsviktiga vatten

sfr-logo_litenOnsdagskvällar på Ekocentrum genomförs under höst- och vårterminerna i samarbete med olika aktörer, alltid i syfte att öka kunskapen om hållbar utveckling. Öppet fram till kl 20.00 för alla intresserade, med fritt inträde både till föreläsningar och utställning! Passa gärna på att ta en fika i vårt ekoreko-kafé när du är här – välkommen! Onsdagskvällar på Ekocentrum är ett kontinuerligt samarbete med Studiefrämjandet Göteborg – Mölndal.

Detta event är passerat och inte längre aktuellt

Du hittar aktuella event och kurser här: Kalendarium. Är du intresserad av denna kurs specifikt, kontakta oss!

Last modified: 11 januari, 2016