Detta event är passerat och inte längre aktuellt
Du hittar aktuella event och kurser här: Kalendarium. Är du intresserad av denna kurs specifikt, kontakta oss!
Kategorier: OnsdagsföreläsningMatsvinnet är ett av de stora klimatproblemen! 30% av det vi köper – slänger vi. Med bättre kunskap och lite inspiration kan vi istället bli bättre på att använda allt. Om vi köper ekologisk mat och vet varifrån den kommer kanske vi inte kastar bort den så lättvindigt. Vi behöver känna vår mat bättre – och respektera de fina råvarorna! Som stjärnkockarna gör… Hör Anna Carlsson, projektledare på Konsumentföreningen Stockholm, som berättar om resultatet från deras studie på ämnet.
Christiane Edberg, en av grundarna av bageriet ”Cum Pane ekologisk bakverkstad”, berättar om ekologiska mervärden och varför ekologiskt inte alltid behöver vara dyrare. Hon ger tips och inspiration på hur man kan förlänga brödets hållbarhet och vad man kan göra med snart utgånget bröd. Christiane bjuder på smakprov från något av deras ekologiska bröd.
Ett arrangemang i samarbete med Konsumentföreningen Väst.
Fritt inträde! Ingen föranmälan krävs. Begränsat antal platser.
Referat av föreläsningen (Filtyp: PDF – Storlek: 141 kB)
Våra onsdagsföreläsningar genomförs i samverkan med Studiefrämjandet Göteborg.
Detta event är passerat och inte längre aktuellt
Du hittar aktuella event och kurser här: Kalendarium. Är du intresserad av denna kurs specifikt, kontakta oss!
Last modified: 23 november, 2012