Detta event är passerat och inte längre aktuellt

Du hittar aktuella event och kurser här: Kalendarium. Är du intresserad av denna kurs specifikt, kontakta oss!

Kategorier:

P g a rådande coronavirusrisker, avstår vi från att utsätta Anders Nyquist från onödiga sådana hos oss 25 mars. Hans föreläsning om framtidens boende hoppas vi återkomma med så snart den värsta smittrisken är över. Vi hoppas på din förståelse för detta beslut, Anders är i högriskgruppen i och med sin ålder.

Vi fortsätter vårt tema hållbart byggande från i höstas, med flera onsdagskvällar i år! Det här gången har vi bjudit in Anders Nyquist, nestor inom hållbart och cirkulärt byggande! Nästa tillfälle på samma tema blir den 29 april (om inte annat anges p g a virusrisk!)

Framtidens boende – från vision till förverkligande! 

AndersNyquistErfarenheter från:

  • Rumpans Ekoby söder om Sundsvall. 50 års erfarenheter av naturnära boende,
  • Kv. Sjöjungfrun i Umeå flerbostadshus baserat på en social vision samt
  • Självbyggeri för de som står utanför bostadsmarknaden – invandrare och ungdomar.

Du träffar Anders Nyquist, Arkitekt SAR/MSA

Anders Nyquist lever som han lär. Det här är en arkitekt med visioner, som köpte en bit mark på 60-talet och skapade en kretsloppsanpassad ekoby som i dag består av trettio hus med egen hamn och litet bibliotek. Hans arkitektkontor heter EcoCycleDesign och att han är pionjär inom området för ekologiskt byggande med många års erfarenhet som föreläsare och drivande i ekologiska projekt världen över. Han har bland annat haft uppdrag för Will Smith!

Mer info kommer!


NYTT 2020: Swisha (eller betala kontant) valfritt belopp i inträde på onsdagskvällar!

I år behöver Ekocentrum ta ett inträde för onsdagskvällarna, för att täcka upp en del av våra omkostnader för dessa. Vi ber därför dig som deltar att swisha eller kontant betala VALFRITT BELOPP i receptionen när du kommer! Vi kommer att skylta med swishnumret tydligt vi ingången, så du kan förbereda och swisha, sedan visar du bara upp telefonen med “genomförd betalning till Stiftelsen Ekocentrum” när du kommer in!           


Onsdagskvällar på Ekocentrum genomförs under höst- och vårterminerna i samarbete med olika aktörer, alltid i syfte att öka kunskapen om hållbar utveckling. Öppet fram till kl 20.00 för alla intresserade, med föredrag, diskussion och öppen utställning. Passa gärna på att ta en fika i vårt ekoreko-kafé när du är här – välkommen!

Onsdagskvällar på Ekocentrum är ett kontinuerligt samarbete med Studiefrämjandet Göteborg – Mölndal.


 

 

Detta event är passerat och inte längre aktuellt

Du hittar aktuella event och kurser här: Kalendarium. Är du intresserad av denna kurs specifikt, kontakta oss!

Last modified: 16 januari, 2020