Grow Gothenburg

Stadsodlingsrörelsen har exploderat i Göteborg de senaste åren, men långtifrån alla som vill odla har tillgång till odlingsbar mark. Grow Gothenburg matchar dig som vill odla med mark, kunskap och andra odlingsintresserade – våren 2017 lanseras den första tjänsten som kopplar ihop dessa!

Drömmer du om att börja odla din egen mat? Eller vill du rentav odla kommersiellt och skapa dig en inkomst via odlingen?  På Grow Gothenburg plattformen gör vi det enkelt för dig att hitta odlingsbar mark, kunskap om hur man odlar eller en vän att odla med. Har du en bit mark eller en trädgård som behöver livas upp eller pysslas om? Underlätta för någon att starta sitt drömprojekt samtidigt som du själv får en vacker och välskött grön oas.

Grow Gothenburg är Sveriges första digitala stadsodlingsplattform för delning av mark, kunskap och projektidéer. Plattformen har realiserats av The Foodprint Lab Arkitekter i samarbete med bl a Göteborg Stad.

The Foodprint Lab är ett team av arkitekter, designers och stadsplanerare som arbetar för att underlätta för så många som möjligt att sätta sitt personliga och gröna avtryck på sin egen stad eller hembygd. Syftet är att arbeta enligt en kollaborativ metod som går hand i hand med fastighetsägares, byggföretags, kommuners och regioners strävan efter att genomföra projekt på ett ekonomiskt, socialt och ekologisk regenerativt tillvägagångsätt.

Läs mer om Grow Gothenburg i tidningen Syre eller följ projektet på Facebook.

Webbplats Grow Gothenburg

VGR_run_png_proj_medfinans_transpGrow Gothenburg ingick tidigare i temautställningen Nya innovationer för det goda livet, som visades på Ekocentrum under 2017. Vi valde där ut 20 exempel på hållbara innovationer inom olika branscher, alla med rötter i Västra Götalandsregionen.