Bzzt – snabbare än cykel, billigare än taxi

Hej! Vi är en en helt ny tjänst för billiga, utsläppsfria resor inom städer och tätorter, där du bokar resan via mobilen och betalar med kort. Vi vann 3:e pris i ALMIs och Ekocentrums uttagning i “Pitcha din hållbara idé” den 28 januari 2015, och har därför deltagit i Ekocentrums utställning.

Bzzt_beskrivningVåra fordon är små och extremt energieffektiva. Det gör att vi bidrar till en mer hållbar stadsmiljö, både när det gäller luften och trängseln på gatorna. Det gör också att vi kan erbjuda väldigt bra priser. För 75 kronor kan du till exempel åka från centralen till Linnéplatsen. En vanlig taxi kostar nästan dubbelt så mycket.

Bzzt_PoseidonI maj släppte vi ut våra första gula elfordon i Göteborg. Vi gjorde det i samarbete med Chalmers och bas för verksamheten kommer att vara Campus Johanneberg.

Vår vision är den hållbara staden. Det lite mer konkreta målet är att minska användandet av fossila bränslen och på samma gång göra vardagen enklare för privatpersoner och företag.

 Kommentar 2018: BZZT finns numera i Stockholm!

Läs mer här…

Bzzt var en av de tre innovationer som vann tävlingen “Pitcha din hållbara idé” 150128. Detta var ett samarbete mellan ALMI och Ekocentrum, med syfte att stötta och uppmärksamma särskilt hållbara innovationer.