Box of Energy – ta kontroll över din energi

Nu kan du flytta förnybar energi i tiden!

Hand_Box-of-EnergySamtidigt som solpaneler blir både effektivare och billigare så ökar behovet att kunna lagra energin. Box of Energy använder den senaste lithium-ion batteritekniken för att lagra sol och vindkraft och erbjuder en unik egenutvecklad mjukvara som optimerar systemet, tillsammans med certifierade komponenter så att kunden alltid är garanterad det bästa energiutnyttjande. Kunden laddar, så att säga, billig el på natten när priset är lågt.

– Det som laddas under dagen kan sedan användas på natten, säger Johan Stjernberg, vd för Box of Energy.

Grön bilMed systemet kan kunden lagra förnybar energi och via smart monitorering av elpriser ”ladda billig el” och genom energilagret så kapas förbrukningstoppar. Den här tekniken reducerar kostnaden med 30 procent och är förberett för smarta elnät.

 

Box of Energy VDVia en app är det möjligt att övervaka systemet, se laddstatus, förbrukning, uttagen effekt, solcellsproduktion, historisk data, besparing och väderprognos. ”De nya solpanelerna blir allt mer effektiva samtidigt som om man vet att det ska regna nästa dag så kan man passa på att ladda systemet så mycket som möjligt” säger man på Box of Energy.

Webbplats Box of Energy

VGR_run_png_proj_medfinans_transpBox of Energy ingick tidigare i temautställningen Nya innovationer för det goda livet, som visades på Ekocentrum under 2017. Vi valde där ut 20 exempel på hållbara innovationer inom olika branscher, alla med rötter i Västra Götalandsregionen.