1928 Diagnostics – snabb och effektiv diagnostik av infektioner

Digital DNA-analys av multiresistenta bakterier. Antibiotikaresistens är en av de största hoten mot människors hälsa i modern tid. Världen är på väg in i en post-antibiotisk era där enklare infektioner återigen blir dödliga. Bättre diagnostik behövs för att behandla patienter mer effektivt och minska spridningen av antibiotikaresistenta bakterier.

Blick_1928diagnostics1928 Diagnostics utvecklar snabb och effektiv diagnostik för bakterieinfektioner. Genom att möjliggöra tidig behandlingsstart med rätt antibiotika kommer vår tjänst att spara liv, minska spridningen av resistenta bakterier samt reducera kostnaderna för sjukvård och samhälle.

Helgenomsekvensering har de senaste åren revolutionerat biologin. 1928 Diagnostics erbjuder en automatiserad bioinformatisk analys av bakteriens genetiska kod och tillgängliggör därmed helgenomsekvensering för klinisk rutin.

Artwork_1928_teknikenRådatafiler, genererade i en sekvenseringsmaskin, kommer enkelt laddas upp till vår molnbaserade mjukvara.

Filen är automatiskt behandlad i en serie av speciellt utvalda och anpassade algoritmer och därefter matchade mot 1928 Diagnostics unika databas med resistensgener.

Efter 15 minuter levereras en fullständig resistensprofil till kundens dator, läsplatta eller telefon.
Innovatörerna_19281928 Diagnostics bildades i februari 2014 av tre forskare från Chalmers Tekniska Högskola, Sahlgrenska Universitetssjukhus och AstraZeneca.

På bilden: Kristina Lagerstedt och Susanne Staaf.

Webbplats 1928 Diagnostics

VGR_run_png_proj_medfinans_transp1928 Diagnostics ingår i temautställningen Nya innovationer för det goda livet, som visas på Ekocentrum med start 28/2 2017. Här har vi valt 20 exempel på hållbara innovationer inom olika branscher, alla med rötter i Västra Götalandsregionen.

1928Diagnostics ingick även i den tidigare upplagan av utställningen under 2016.