Vill du vara med och bidra till samhällets omställning? 

Nu söker Ekocentrum förstärkning inom utbildning och marknadskommunikation! 

Ekocentrum utbildare och inspirerar inom en rad olika områden inom hållbar utveckling. Vi behöver stärka vår kapacitet inför hösten och letar förstärkning både inom utbildning och marknadsföring och kommunikation. Vi tar in personal på konsultbasis men letar också efter en eller två personer som kan bli en del av vårt arbetslag. Vid anställning är båda kompetenserna en fördel men möjlighet finns att även dela upp arbetet i mer än en tjänst. 

Våra behov inom marknadsstrategi & kommunikation 

Vi behöver nå ut i fler kanaler, nå ännu fler människor och organisationer som kan bidra till omställningen. Därför behöver vi en marknadsstrateg som kan hjälpa oss att nå nya målgrupper och fora.

Vi söker en person som kan axla följande arbetsuppgifter:

♣ Ansvarig för riktade marknadsföringskampanjer för Ekocentrums utbildningar och miljödiplomeringsarbete. Arbetet innefattar bland annat målgruppsanalys, planering och projektledning av insatser. 

♣ Ansvarig för Ekocentrums mer generella kommunikationsarbete, inklusive events, sociala medier, websidan osv. Omvärldsanalys för att sätta Ekocentrum i rätt fora. 

Skall-krav: Utbildning och arbetserfarenhet inom kommunikation eller marknadsföring 

Önskemål: Erfarenhet från organisation med fokus på hållbar utveckling eller ideell sektor samt erfarenhet av att utveckla och leda processer. 

Våra behov inom utbildning 

Vi söker regelbundet specifika kompetenser för olika expertområden för våra olika utbildningar. Men nu behöver vi även förstärkning för de mer grundläggande utbildningar och insatser som Ekocentrum själv genomför. Målgrupperna är från hela samhället och varierar i längd och inriktning, men behov finns framför allt av inspirerande utbildare för vår grundutbildning i miljö- och hållbar utveckling, vandrande föreläsningar i Ekocentrums utställning eller där Ekocentrum genomför pedagogiska delar inom de projekt vi driver. 

Skall-krav: Utbildning och/eller arbetserfarenhet inom miljö- och hållbar utveckling samt pedagogisk utbildning och/eller erfarenheter 

Önskemål: Du bör vara trygg i dina kunskaper inom framför allt miljö- och social hållbarhet samt ha erfarenhet av att pedagogiskt förmedla kunskap samt leda diskussioner och dialog kring komplexa frågor. Det är även önskvärt att du har erfarenhet av att utveckla och leda processer. 

Generella krav

♣ Van att arbeta självgående

♣ Driva arbete från planering till genomförande

♣ Ta kontakter

♣ Vara lyhörd för målgruppens behov

♣ Nyfikenhet för besökares medhavda erfarenheter 

 

Intresserad? 

Skicka ditt CV och personligt brev till verksamhetsledare Mikaela Rosander på mikaela.rosander@ekocentrum.se