Nyheter

Volvos miljöredovisning i världsklass

Fordonsjätten Volvo är världens fjärde bästa storföretag på miljöfrågor. I alla fall när det gäller att redovisa dem. Det visar en rankning som Global Engagement Services, GES har gjort.

130916_volvo_self_declaration_s– Volvo ligger som nummer fyra på listan bland 1 600 företag och det är väldigt bra, något annat kan man inte säga. Det visar att Volvo är transparent och redovisar mycket och väsentligt kring miljöfrågor och företagets viktigaste riskområden, säger Magnus Furugård, vd för GES. Han betonar att rankningen är gjord utifrån hur bolaget har redovisat kring miljöfrågor. – Den visar inte hur bra Volvo är i sin produkt jämfört med andra. Detta utgår från hur bolaget rapporterar, men vi sållar bort bolag som har grova negativa nyheter.

Förstaplatsen i rankingen intas av Xerox, följt av Motorola på andraplats och Sony på tredje. Hewlet-Packar placerar sig efter Volvo, på en femteplats. Flera svenska företag placerar sig relativt högt på listan. Ericsson på plats 8, Stora Enso på plats 14 och SKF på plats 23.

Källa: MiljöOnline/Yttra/Dagens Industri

Taggat