Nyheter

Vinnarna av Miljöpriset vid Ung Företagsamhets mässa Våga Vara Egen i Göteborg

Under förmiddagen fredg 2 mars delades Ekocentrum och Bellis Växtmiljö ut de tre miljöpriserna vid Ung Företagsamhets evenemang Våga Vara Egen i Göteborg, i Kongresshallen på Svenska Mässan.

Här följer prismotivationerna från juryn som består av Anders Lund och Helen Sylvan från Ekocentrum:

Det ska vara lätt att välja rätt!
Framtidens vinnare – det är företag som gör det enkelt att välja miljövänligare och mer etiska produkter och tjänster. Det är företag som är ärliga och trovärdiga, som inte offrar naturen och människan i sin jakt på den lilla extra vinsten. Det goda företaget.
Ekocentrum och Bellis Växtmiljö vill göra miljöarbetet till något naturligt i varje verksamhet. Därför delar vi ut miljöpriserna till de företag som genomfört det bästa arbetet och visat sig ha bäst helhetssyn på – och förståelse för – vad miljöarbete egentligen är.
Årets miljöprisvinnare bidrar alla till en bättre miljö – både globalt och lokalt – med sina lösningar. Miljöarbete är ju både stort och smått!

1:e pris
Miljöarbete kan vara tungt som en lång, seg uppförsbacke… Om man inte lyser upp det med förnybar energi förstås! Och skapar lite ljus i mörkret. 1:a-pristagarna har inte bara genomfört det i särklass bästa miljöledningsarbetet på ett proffsigt och trovärdigt sätt… De har dessutom verkligen tittat på sin roll i kretsloppet och i samhället. Genom att tillfråga olika experter har de vetenskapligt underbyggt sina argument för produkten på ett bra sätt.
Pristagarna vill i dubbel bemärkelse skapa ljus i mörkret – med vind och sol ska de skapa ljus i Göteborg! Vi säger stort grattis och – allt ljus på: NATlight UF från GTG!

2:a pris
Andrapristagarna blickar ut globalt – här har vi framtidens ”do-gooders”. De har gjort ett noggrant miljöarbete. Vi upplever deras ansökan och checklista som tydliga och ärliga, det kan ett företag kan vinna många kunder på! De har satsat på att lösa ett stort problem i olika delar av världen på ett effektivt, billigt och miljövänligt sätt. Tänk dig att titta ut över ett vackert vattendrag som blänker i solen… och känna att du håller på att duka under av uttorkning och törst, för att vattnet inte är drickbart! Och tänk om du på något sätt kunde göra vattnet drickbart! Vi får bilden av ett engagerat företag som kan göra gott och tjäna pengar på ett trovärdigt sätt. Grattis till andrapriset säger vi till sjölejonen – SeaLion UF från GTG!

3:e pris
Här handlar det om handel. Detta företag har gjort ett bra val av leverantör och köper det mest miljöriktiga de kunnat hitta. De förklarar vilka miljömärkningar produkten har. De har kollat upp sin produkts material, klimatpåverkan och kretsloppsroll. Dessutom sparar produkten i sig mycket engångsmaterial genom sin kvalitet och livslängd. När vi handlat måste vi bära grejerna i något…Varför inte en läcker tygkasse? Grattis till 3:e-priset – Canvas UF från Lerums Gymnasieskola!

Taggat , ,