Nyheter

Ekocentrums nya digitala utställningsportal med fokus på globala målen och cirkulär ekonomi – Ny tävling!

Rockströms tårta, globala målen I denna helt nya digitala utställning konkretiserar vi vad verksamheter kan göra för att nå gemensamma målsättningar för en hållbar utveckling. Möt också våra utställare tillika goda exempel för ett hållbart samhälle.

Syftet med den digitala utställningen är att erbjuda verktyg för verksamheter som själva vill bidra i miljö- och hållbarhetsarbetet. Portalen sprider kunskap om hur andra verksamheter har gjort för att integrera hållbarhet samtidigt som den erbjuder konkreta verktyg för att utvärdera, planera och genomföra satsningar i den egna verksamheten och då främst inom cirkulär ekonomi och globala målen. Den digitala utställningen har vidare utbildande syfte och Ekocentrum vill samtidigt lyfta fram och synliggöra de verksamheter som gör skillnad på riktigt!

I vår digitala utställning…

* kan du gå en tematisk vandring bland våra utställare

* kan du få lära dig mer om FN:s globala mål för hållbar utveckling och hur våra utställare bidrar till målen

* kan du lära dig om cirkulär ekonomi och varför vi behöver ställa om

* kan du ta del av verktyg för att planera, genomföra och utvärdera hållbarhetssatsningar

* kan du läsa om våra utställare och hur man blir utställare på Ekocentrum.

Portalen kommer löpande att fördjupas och utvecklas med nya exempel och analyser som tillkommer. Kanske är det just din verksamhet som på sikt har kommit så långt i arbetet med dessa mål att ni själva blir den verksamhet som får statuera exempel för andra!

Varmt välkommen att besöka utställningen genom att klicka här: https://digital-utstallning.ekocentrum.se/

Tävla och vinn en utbildning!

Missa inte att du kan vara med och tävla och vinna en miljö- och hållbarhetsutbildning med fokus på globala målen och cirkulär ekonomi. För att vara med så kan du klicka här och besvara fem frågor. Vinnare koras i slutet av oktober 2021!

En hållbar höst önskar vi er alla!

Mikaela, Pauline, Maria och Anni

Taggat