Nyheter

Vill du bidra till ett fossiloberoende Västra Götaland?

I Västra Götaland har vi ett ambitiöst klimatmål – att vara fossiloberoende till år 2030. Vi har också en övergripande vision om ”det goda livet” och för oss går dessa två hand i hand. Mycket görs redan men för att nå vårt mål behöver vi höja tempot och se fler möjligheter i utmaningarna. Vi hoppas du vill vara med att göra det möjligt!

Under hösten 2015 fram till den 18 december kan företag, kommuner, organisationer, akademin m fl. lämna förslag till de insatsområden som ni tycker är viktigast att prioritera för att nå målet om en fossiloberoende region 2030.

Vill du vara med och gå före?

151117_Mitt2030_Fossilfritt_VGRGrönskande entreprenör? Stolt politiker? Fossilfri förälder? Hur ser din bild av ett fossiloberoende samhälle ut? På vilket sätt vill du och din organisation vara med och bidra till omställningen till ett hållbart samhälle?

Vi behöver göra detta tillsammans
Vad blir framtidens värderingar och hur påverkar de våra liv? Vilka områden ska vi prioritera för att få en kraftfull minskning av klimatutsläppen samtidigt som vi bidrar till regional utveckling och ett gott liv?

För att nå målet om ett gott och hållbart liv för alla i Västra Götaland behöver vi vara många som bidrar med idéer, kreativa initiativ och handlingskraft. Omställningen till ett fossiloberoende samhälle öppnar upp för nya innovationer, produkter och tjänster.

Lämna dina bästa förslag på viktiga insatsområden
Om vi i Västra Götaland ska välja några prioriterade områden att kraftsamla kring som ger stor klimatnytta men också bidrar till regional utveckling – vad är viktigast att satsa på då utifrån ert perspektiv? Ta chansen att påverka!

Under hösten 2015 fram till den 18 december kan företag, kommuner, organisationer, akademin m fl. lämna förslag till de insatsområden som ni tycker är viktigast att prioritera för att nå målet om en fossiloberoende region 2030.

Utgå gärna från de utmaningar som vi behöver tackla för att skapa ett fossiloberoende samhälle som beskrivs i Faktaunderlag med klimatutmaningar för Västra Götaland

Kom med och berätta vad som redan händer
Är du eller din organisation en av de aktörer som delar vår vision och vill gå före och bidra till att den blir verklighet? Kom med och bidra med dina lösningar!

Företräder du en organisation eller ett företag som vill kliva fram och bidra till en fossiloberoende region så kontakta oss gärna. Kanske vill ni skriva på vår blogg? Eller berätta vad ni gör genom att använda hashtaggen #mitt2030 på sociala medier.

Vilken är din bild av ett fossiloberoende samhälle?
Vilka samhällsförändringar vill du se? Vad har du för förslag på lösningar? Dela dina åsikter och bilder på twitter och instagram: #mitt2030. Följ processen och låt dig inspireras av vad andra redan gör och framtidens möjligheter på vår blogg.

151117_mitt2030_logo

 

 

 

Kontaktpersoner
Birgitta Nilsson
Processledare Västra Götalandsregionen
birgitta.j.nilsson@vgregion.se
Telefon: 010-441 40 35
Mobil: 0703-38 50 75

Sara Borgström
Energisamordnare Länsstyrelsen Västra Götaland
sara.v.borgstrom@lansstyrelsen.se
Telefon 010-224 4377

Twitter och Instagram
Följ oss på Instagram
Använd #mitt2030 för att dela med dig av dina tankar och idéer.

Källa: #mitt2030

Taggat , , , , , , , , , ,