Nyheter

Vilka besökte oss 2014?

Så kan vi presentera besöksstatistiken för 2014 här på Ekocentrum i Göteborg. Vi blickar tillbaka på ännu ett aktivt år. Antalet individer som besökt oss är något lägre än året innan – 17.800 mot 18.100 under 2013 – men antalet grupper har varit fortsatt högt!

DSC_0431Vilka är det då som kommer till oss? Vi ser den vanliga mixen av företag, kommunala och statliga verksamheter och skolor. Vi ser också att besökare från företag ökar i antal, en ökning som pågått några år nu. Vi har dock ett fortsatt tryck från gymnasier och högskolor att komma och gå ”vandrande föreläsningar”, inte minst sedan vi öppnade de två specialutställningarna med hållbara innovationer.Mingel4_kvDet gläder oss att många av våra utställare utnyttjat möjligheten att låna lokaler hos oss och lagt både möten och konferenser i den unika och hållbara miljön. Även andra verksamheter bokar sina konferenser hos oss för att få den rätta hållbara miljön rakt igenom eventet.

En klar trend är seminarierna ökar både i antal events och i deltagarantal. Det gäller olika samarbeten och kan vara såväl frukostar som dagevents eller kvällsdito. Onsdagskvällarna fortsätter att samla många olika människor till såväl föredrag som diskussionscafé. Vi har även genomfört ett antal mer eller mindre öppna mingel som varit mycket uppskattade.

Grupperna under 2014 fördelar sig så här:

Diagram_2014_HS

Företag: 41%

Kommun: 24%

Högskola + skola: 21 %

Övriga: 14 %

Vilka verksamheter besökte oss 2014? Se hela listan här i pfd-filen: Besökare 2014 – lista

Taggat , , ,