Nyheter

Vi bör sluta prata om digitala möten

Den pågående globaliseringen gör att företag måste hitta nya vägar för samarbete. Att ha möten på distans kan ge vinster i form av tid, pengar och miljöbesparingar. Företaget Ricoh berättar varför.

150327_Ricoh_digitala mötenHur många drömmer inte om en flexibel arbetsplats där det är enkelt att interagera med kollegor, kunder och samarbetspartners, oavsett var de befinner sig? Med den senaste tekniken är det möjligt att koppla ihop alla delar av verksamheten via mobila arbetsplatser och interaktiva molntjänster. Vilket gör det enklare att kontinuerligt mötas, när och var som helst.

Christer Willman och Kristoffer Birkedahl är affärsområdesansvariga för området Communication Services på IT-företaget Ricoh. De har skapat lösningar för vad de kallar interaktivt samarbete på distans och här berättar de om sina tankar kring området. Självklart var Christer Willman med på distans från kontoret i Malmö.

Det handlar om så mycket mer än möten. Vi fokuserar på den intellektuella kommunikationen. Tanken har hela tiden varit att ta ett helhetsgrepp för samarbete på distans och att skapa miljöer för interaktion samt djupare intellektuella utbyten. Det innebär att det utöver en verbal och visuell kommunikation även ska gå att utbyta spontana idéer, skicka material och rita upp bilder för varandra i realtid, säger Christer Willman.

Oavsett var personen sitter eller vilken teknik den har så går det att skapa en bra lösning för kommunikationen. Det är en oberoende plattform och det finns egentligen inga begräsningar längre. Vi ser det som samarbete 2.0, säger Kristoffer Birkedahl.

Den här artikeln är publicerad i Veckans Affärer. Läs vidare…

Ricoh AB är utställare på Ekocentrum – ett av de goda exemplen inom olika områden.

Taggat , ,