Nyheter

Veckans artikel i MiljöOnline: Ny bok tar annorlunda grepp om avfall och konsumtion

En ny bok som tar ett annorlunda grepp om avfallshantering och konsumtion har kommit ut i dagarna. Boken “Waste Management and Sustainable Consumption – Reflections on Consumer Waste” handlar om den komplexa utmaningen i att minska avfall för att främja en hållbar utveckling.

150211_MO_waste-management-and-sustainable-consumption_haftadMycket av tidigare forskning inom området har fokuserat på tekniska lösningar för att komma till rätta med problemet, men i denna bok betonas vikten av ett konsumentperspektiv och att förstå sociala och kulturella aspekter av avfallshantering. I boken tas filosofiska reflektioner, praktiska exempel och möjliga lösningar upp på problemet med ökande mängder avfall som idag utgör ett globalt problem.
Ett kapitel handlar om de allt snabbare varuflödena, som gör produkter omoderna eller kräver att de ständigt uppdateras. Ett annat berättar om en engelsk studie om matavfall som bland annat visar att om man äter tillsammans med vänner uppstår mycket mer matavfall än om man äter ensam.

Veckans artikel är ett samarbete mellan Ekocentrum och Miljö Online, och är helt enkelt den mest lästa artikeln under veckan på Miljö Online.
Detta är en artikel ur Miljö Online Professional. Vill du prova tjänsten gratis i en månad. Ring 033-430 14 30 eller skicka ett mail till support@miljoonline.se.

Taggat , , ,