Nyheter

Veckans artikel på Miljö Online: Världens största mässa för cirkulär ekonomi

Mellan den 3-5 mars arrangerades världens största kombinerade mässa/konferens inriktad på cirkulär ekonomi. Mässan, Resource, arrangerades i London och lockade dryga 11 000 deltagare, som kunde delta i ett fullmatat program med workshops, utställare och paneldebatter.

150323_MO_The_Great_RecoveryBland annat visade dryckestillverkaren Carlsberg upp en Cradle to Cradle inspirerad träfiber-ölflaska.

Flertalet besökare kom från Storbritannien och närliggande europiska länder. Den enda programpunkten med svenskt deltagande var en paneldebatt där Per Stoltz från Ikea deltog.

På mässan fanns mycket intressant att ta del av. Några exempel:
Simon Hoffmeyer Boas, ansvarig för kommunikation och CSR-frågor på dryckestillverkaren Carlsberg, visade upp en tidig prototyp av en Cradle to Cradle inspirerad träfiber-ölflaska, som är en del av det upcycling-projekt Carlsberg driver tillsammans med sina leverantörer.

I en workshop, där en modelltågbana i trä var ett viktigt inslag, fick deltagare ta med sin produkt/tjänst på en resa, för att se hur vilka konsekvenser olika design-, produktions- och distributionsbeslut kan få. Workshopen arrangerades av The Great Recocery.

Ett hållbart textilmaterial, tillverkat av restprodukter från ananasplantor, visades upp. Materialet är slitstarkt och komposterbart och finns dessutom att tillgå i stora mängder.Det kan användas i skor, bil- och flygplansinredning och möbelstoppning. Läs mer: http://www.ananas-anam.com/pinatex/.


Veckans artikel är ett samarbete mellan Miljö Online och Ekocentrum. Vi publicerar helt enkelt veckans mest lästa artikel på Miljö Online Professional!

Vill du prova tjänsten gratis i en månad. Ring 033-430 14 30 eller skicka ett mail till support@miljo-online.se

Taggat , , , ,