Nyheter

Världsmiljödagen 5 juni – think eat save!

Världsmiljödagen (World Environment Day) är en temadag som firas årligen över hela världen den 5 juni sedan den instiftades efter FN:s miljövårdskonferens i Stockholm 1972.

140604_VärldsmiljödagenVärldsmiljödagen är en av FN:s temadagar. Världsmiljödagen firas på olika sätt runt om i landet. Ett tips är att kolla på din kommuns hemsida för att få reda på eventuella aktiviteter som sker under dagen i just din stad.

Mer info om Världsmiljödagen hittar du här…

140605_FB_TwitterFölj flödena på Twitter! Sök på #världsmiljödagen, #wed eller #worldenvironmentday så hittar du massor av inlägg.

Eller logga in på Facebook och sök på Världsmiljödagen, så hittar du många events och grupper!

Exempel på firande i olika svenska städer:

I Stockholm kan du fira Världsmiljödagen i Kungsträdgården med ett seminarium om mat där du är välkommen att lyssna, provsmaka maten som lagas och ställa frågor.
I samband med invigningen av Smaka på Stockholm den 5 juni lagar kocken Maximilian Lundin och stadsmiljöborgarrådet Per Ankersjö mat och samtalar om vilka matval som spelar roll. Samtalsledare är Ann-Helen Meyer von Bremen, journalist med inriktning på lantbruk, mat och miljö.
När/var: Den 5 juni kl 18-18.45 på stora scenen i Kungsträdgården.

Eskilstuna: Kom och smaka, lukta och inspireras av Eskilstunas miljöarbete. I år firar vi på Bibliotekstorget och temat är stadsodling. Besökarna får bland annat en massa tips om odling och om olika sätt att plantera. Det finns också möjlighet att smaka och lukta på kryddor och växter. Det bjuds på busstur (med fika) genom staden till bland annat olika stadsodlingar och dessutom underhåller det lokala bandet Paper Jam. Under dagen delar Eskilstuna kommun ut årets miljöpris. Bland mycket annat.

När: Torsdagen den 5 juni, plats: Bibliotekstorget, Eskilstuna, Tid: 12-16. Tema stadsodling! Läs mer här…

Göteborg: Den 5 juni är det Världsmiljödagen och det kommer Göteborgs Miljögrupp att fira i Bältespännarparken! Vi bjuder på kaffe och kanske en liten chokladbit, om du hinner innan den tar slut! Allt är eko reko så klart. Kom och ta reda på vilka partier som tycker som du i miljöfrågor. Miljödelen av Global Rättvisa Nu!s Valkompass finns på plats så att du kan göra testet och se hur du ska rösta! Eller, om du bara är nyfiken, kan du kika på vad de olika partierna har att säga om miljö och klimat. Vad: Världsmiljödagen!

Var: Bältespännarparken När: torsdag 5 juni, kl 14-18 Hur: Med glädje och framtidstro! Läs mer…

Taggat ,