Kebony. Naturligt trä gjort för att hålla.

Kebony använder beprövade trämodifieringstekniker för att framställa ett förstärkt virke av överlägsen kvalitet som är både miljövänligt och kostnadseffektivt.

Utst_Kebony_hytte

I sina fabriker i norska Skien och belgiska Flanders fokuserar Kebony på att omdefiniera standarderna inom branschen för behandlat virke och skapa nya möjligheter för trä som ett hållbart byggmaterial.

Företaget har mottagit ett flertal utmärkelser och hyllningar för sin miljövänliga teknologi och innovation. De har bland utsetts till en av världens ledande teknikpionjärer av World Economic Forum och certifierats med det nordiska miljömärket Svanen samt den norska Glasbjörnen för sin hållbara konsumtion och produktion. Vidare har de upprepade gånger utsetts till ett av världens 100 främsta cleantechföretag och 2018 utsågs de till årets företag för Europa och Israel.

Vackert trä från Kebony rekommenderas av ledande arkitekter. Träet är hållbart och tåligt och behöver ingen ytterligare behandling utöver normal rengöring. Kebony’s prestanda har bevisats i en mängd olika tillämpningar inklusive trallgolv och beklädnad.

Kebony-tekniken utvecklad i Norge och är en miljövänlig patenterad process, vilket förbättrar egenskaperna hos barrträ genom modifiering med en biobaserad vätska. Resultatet blir att träets cellstruktur genomgår en permanent förändring och trät erhåller högvärdiga egenskaper.

Kebony® teknologin är en miljövänlig, patentsäkrad process som intensifierar egenskaperna i hållbart mjuk trä med en biobaserad vätska. Processen modifierar träcellerna permanent och ger Kebony förstklassiga hård trä egenskaper och en djup brun färg.

Kebony® teknologin modifierar trä genom att forma stabila, instängda furan polymer i träcellväggarna. Dessa ökar den dimensionella stabiliteten, såväl som hållbarheten och hårdheten, av träet. Processen är baserad på impregnering med furfural, som produceras av jordbruksproduktavfall. Kebony använder således en planderiverad avfallsprodukt för att ge intensifierad styrka och hållbarhet till annan plantprodukt – nämligen trä.

Läs mer på Kebonys webbplats här!