Forbo Flooring AB

Idag pratas det mycket om hållbarhet världen över. Och det är vi på Forbo glada för.

Forbo Marmoleum-CO2-Neutral

Faktum är att hållbarheten ligger i vårt DNA, till exempel var vi först ut i branschen med livscykelanalyser redan i början av 90-talet, där miljöarbetet genomsyrar hela vår organisation och våra samarbetspartners. Ända fram till att rätt golv ligger på rätt plats, oavsett om vi pratar om entrésystem, linoleum, vinyl eller textilgolv.

Vårt första mål var att minska miljöbelastningen med 25 % under perioden 2009–2015. Där är vi nu. Men hållbarhet är så mycket mer. Därför är vårt nästa steg att vara det självklara valet och marknadsledaren när det gäller hållbara golvval. Det betyder att våra kunder kan och ska ställa krav på oss att jobba aktivt som ett hållbart företag för ett hållbart samhälle. Och då menar vi både social och miljömässig hållbarhet. Allt för att ge er människor en bättre chans i livet. Vi arbetar även globalt ännu intensivare med produktutveckling av hela vårt sortiment, för bättre arbetsmiljö i alla våra fabriker och även aktivt vara med och förbättra villkoren hos våra underleverantörer. Oavsett om det handlar om linodlaren i Kanada eller jutevävaren i Bangladesh.

Pratar man nu hållbarhet, något vi dagligen sysslat med i över 100 år, då måste vi lyfta fram våra fantastiska golv av linoleum. Tänk om en sådan innovation hade lanserats idag! Då hade den betecknats som en ren revolution, rakt igenom gjord av naturliga råvaror. Ett material som bara andas ren och skär hållbarhet. Lägg till att det är vackert att se på och skönt att gå på i många, många år.

Då förstår du att det är lätt att älska hållbara golv.

Vårt hållbarhetsarbete bygger på FN:s hållbarhetsprinciper med fokus på; peopleplanetprofit.

På vår webb kan du läsa mer om vårt hållbarhets arbete i alla dess delar.