Nyheter

Unga ekokockar tävlar i hållbar matlagning

Den 24 april är återigen dags för unga ekokockar att tävla i hållbar matlagning på hög nivå. Det blir en av semifinalerna och hålls på Ester Mosessons gymnasium, Lindholmen.

150413_Unga_Ekokockar_smlandsgymnasietIntressanta föredrag, prisutdelning och tillhörande mingel med chans att möta dina kollegor och andra från bransch/olika branscher. Utställare kommer att finnas på plats från kl. 12 och ni har chans att följa unga lovande kockar som sätter samman rätter, dvs deltagande i tävlingen, under dagen. Anmäl er i länken nedan, i dokumentet.

Programmet pågår från kl. 10:30. Föredragen startar kl. 14 och minglet beräknas avrundas vid 17:30-tiden.  Moderator: Tomas Tengby.

Unga Ekokockar är en lagtävling som årligen går i årskurs två i svenska restaurangskolor. Lagen skickar in recept baserade på en varukorg, därefter utser juryn vilka lag som går vidare till semifinal. Fyra seminfinaler genomförs under våren, där de segrande lagen och de två bästa tvåorna går vidare till riksfinal. Juryn består av bland andra Håkan Thörnström, Ulrika Brydling och Luqaz Ottosson. Riksfinalen hålls i Växjö den 10-12 sept 2015.

Detaljerat program och anmälan hittar du här: 150422_InbjudanFramtidensmat_Unga_Ekokockar

Taggat , ,