Nyheter

UF Miljöpris i Göteborg gick i år till…

Idag den 4 mars delade återigen Ekocentrum och Bellis Växtmiljö ut de tre miljöpriserna under festliga former på Ung Företagsamhets mässa Våga Vara Egen vid Svenska Mässan i Göteborg. I år har Helen Sylvan fått en ny jurymedhjälpare i Johanna Lindqvist, som arbetar med olika projekt på Ekocentrum, däribland Hållbar Stad.

UF_miljöpris_2011

1:a pris

UF_Retrieve_2011Här får vi en känsla av äkthet och gediget engagemang som går fram genom ansökan och hemsidan, och den värmer våra ekohjärtan! Vinnarna har fångat upp en växande trend och tagit den vidare några nivåer genom att erbjuda kringtjänster och framför allt skapa gemenskap kring företeelsen.

Företagets namn har flera betydelser och från google får vi den här beskrivningen:

—individen har ett vänligt och lugnt sinnelag. Den fungerar bra både som apportör, är förståndig och relativt lätt att uppfostra. Den tycker om att vara tillsammans med andra, och den gillar barn. Lekfull, livlig, trivs i centrum, och att få människor att skratta.”

Vinnarna av 2011 års UF miljöpris i Göteborg jobbar med secondhandkläder. Och man vill helt enkelt bli en retriever!

Grattis till Retrieve UF från L M Engströms Gymnasium!

2:a pris

UF_Dasky_2011Företaget som tilldelas 2:a pris får full pott för kretsloppsmedvetenheten. De har en idé till en innovation i plast. Vadå miljö, tänker ni?! Jo, de har en plan för framtiden, där de ser återvinning av material som en självklar del av verksamheten. De har tagit fram en lösning på alla trassliga sådana här [visar sladdarna till mobil-lurarna]. Får de själva sätta ord på saken, så skriver de att ”produkten föds ur utervinning och dör i återvinning, vilket gör att den återföds genom återvinning”. Stort grattis till 2:a-priset säger vi till Dasky UF från Göteborgs Tekniska Gymnasium!

3:e pris

UF_KNIX cleaning_2011Då många företag pratar mer än vad de agerar, har Greenwashing blivit ett väl känt begrepp för oss som arbetar med miljö och företagande, vilket nu för oss vidare till företaget som gett ordet en ny betydelse – tredjeprisvinnarna!

Dessa ambassadörer för en ren miljö visar hur viktigt det är att inte bara göra rätt, utan att andra också ser att man gör rätt! Dessa tjejer har noga valt sitt viktigaste medel – en produkt från norr. Fabriken värms upp med – fjällvärme!

 

Grattis till 3:e-priset i UF Miljöpris 2011 säger vi till företaget som agerar goda förebilder genom att arbeta med miljövänlig städning – KNIX Cleaning UF från Munkebäcksgymnasiet!

 

Kriterier för UF Miljöpris Göteborg 2011
Vi bedömer främst följande kriterier:
Klimatpåverkan
Energiförbrukning vid produktion
Integrering av miljöarbetet i verksamheten
Hur produkt/tjänst ger en ökad kundnytta
Miljöprofilering
Total krettsloppsmedvetenhet

Taggat , ,