Nyheter

Tuffa krav på energismarta lokaler belönas med ny klimatutmärkelse

”Vi vågar vara djärva och prova nya saker”. Lokalförvaltningens Nina Jacobsson Stålheim är först ut med att ta emot utmärkelsen Klimatavtrycket. Enligt juryn är hon ”ett gott föredöme inom Göteborgs Stad” och prisas för sitt arbete med att miljöanpassa stadens förskolor, skolor och äldreboenden.

151111_NinaJacobsen_LFF_prisDet är jag som får priset, men det handlar om ett lagarbete. Jag tror att vi lyckats så bra för att vi för att vi vågar vara djärva och prova nya saker, säger Nina Jacobsson Stålheim, strateg för miljö- och energifrågor på lokalförvaltningen och nybliven mottagare av Klimatavtrycket.

Under sina år på Göteborgs Stads lokalförvaltning har hon varit pådrivande i arbetet med att energieffektivisera alla nybyggda förskolor, skolor, äldreboenden och gruppbostäder.

Vi har byggt enormt många väldigt energieffektiva fastigheter här i Göteborg. 2008 byggde vi den första, en gruppbostad i Bergsjön. 2010 fattades beslutet att allt nybyggt skulle följa vår nya standard och att vi bara skulle bygga lågenergibyggnader, säger Nina Jacobsson Stålheim.

Källa: Vårt Göteborg

 

Lokalförsörjningsförvaltningen är ett av de goda exemplen i Ekocentrums utställning.

 

Taggat , , , , , ,