Nyheter

Tredubblade cykelresor för tre miljarder

Trafiknämnden i Göteborgs kommun har godkänt ett nytt cykelprogram. I programmet konkretiseras hur cyklingen ska bli mer attraktivt och konkurrenskraftigt färdmedel i Göteborg med omnejd. Målet är att tredubbla cykelresorna till 2025 jämfört med 2011. “Vi har redan sett en ökning av cykelresorna med nära 30 procent från 2011. Det är ett stort steg på vägen till att bli en riktigt hållbar och attraktiv stad”, säger Malin Månsson, cykelplanerare på trafikkontoret.

150331_CyklarKostnaden för programmet beräknas till tre miljarder kronor. De ska 1,5 miljarder läggas på ett förbättrat cykelvägnät, 250 miljoner på parkering inklusive cykelgarage, 500 miljoner på stora objekt som gång- och cykelförbindelse över Göta älv, samt 100 miljoner på förbättring av belysning på pendlingscykelnätet.

Eva Eriksson är marknadskoordinator på trafikkontoret. Hon hävdar att det nya programmet inte kommer att påverka bilismen.

Bilisterna kommer inte att trängas ut. I stället är den långsiktiga tanken att göra utrymmet mer jämlikt för alla trafikanter.

Källa: GöteborgsPosten

Taggat , , , ,