Nyheter

Tips för en hållbar jul: Lägg in egen sill i år

Sill är både nyttigt och hållbart att äta. Full av omega3-fettsyror. Och något av det godaste på julbordet, om den är rätt inlagd, tycker jag. Vill därför slå ett slag för sillen – en väldigt vacker variant är att lägga in den med olika citrusfrukter, för lite sting kan man välja chili och lime. Sill går att variera i evighet. Mums!

Sill_kryddadAtt lägga in sill är enkelt:

Det finns en bra regel för att komma ihåg hur man gör. Tänk bara 1-2-3 så har du ett grundrecept:

1 dl  ättikssprit, 2 dl socker och 3 dl vatten. Smaksätt  med rödlök, kryddnejlika och lagerblad för en klassisk sillinläggning.

Tips från Helen Sylvan, Ekocentrum

 

Massor av sillrecept från Allt om Mat

Coops havtornsill med chili och koriander

Coops krämiga julsill

Recept på julsill

Taggat , , ,