Nyheter

Tips för en hållbar jul: boktips

Istället för pekpinnar – ge bort en inspirerande bok om vegetariska mat, odling eller klimatet. Inspiration kan förändra mycket!

mera-vego-mat-for-hela-familjenMera vego: mat för hela familjen, av Sara Ask och Lisa Bjärbo. En härlig bok om en grönare vardag! Här finns 20-minuters middagar för stressade barnfamiljer, men även lite mer avancerade helgmåltider. Förlag: Ordfront. Boken kostar 189 kr på Bokus.


 

gron-jul-frusen-sommarHos oss på Ekocentrum hittar du den ”juliga” kokboken Grön Jul – Frusen Sommar av Lena Brorsson Alminger. Förlag: Bokskogen. En underbar liten grön kokbok med vackra bilder. Boken kostar 150 kr och finns att köpa i vår reception.

En annan bok du hittar hos oss är Viktors första bikupa, med text av Andrés Amaya och bild av Ida Linde. Andrés förestår Beepartners, som är ett av de goda exemplen i vår utställning. Han kan allt om bin! Välkommen in och bläddra!


 

odla-i-pallkrageKänner du någon som skulle vilja komma igång med att odla sina egna grönsaker? Då kan boken Odla i Pallkrage av Eva Robild vara rätt julklapp! Förlag: Massolit. Kostar 150 kr på Bokus.

 

fran-donsokaka-till-maklobe-i-bergsjonFrån Donsökaka till Maklobe i Bergsjön tar med dig på en matkulturell resa genom Göteborg med elvans spårvagn. Vid hållplatser längs vägen möter du göteborgare med olika kulturella bakgrunder som delar med sig av sina liv, matminnen, traditioner och recept. Författare: Anna Cederberg Gerdrup. Pris 268 kr på Bokus.


 

var-tid-ar-nu-tio-hoppfulla-perspektiv-pa-klimatkrisenDet största hotet mot klimatet är inte att de globala utsläppen av växthusgaser fortsätter att öka. Det är istället den pessimism och uppgivenhet som sprider sig. Tvärtemot vad många tror är det är möjligt att skapa ett fossilfritt samhälle och bromsa den globala uppvärmningen. Men vi måste agera nu. 
Vår tid är nu ger Svante Axelsson sin bild av hur övergången till ett hållbart samhälle kan se ut. Han är övertygad om att det är lättare än vi tror, och att det går att genomföra utan att hota jobb och välfärd. Men vi människor, inklusive de flesta politiker, tycks vara mer rädda för en grundläggande samhällsförändring än för de reella klimatförändringar som är vetenskapligt analyserade. Vi har tagit oss igenom större samhällsomvandlingar tidigare än de som är nödvändiga nu.

Special den 18 mars

Du som är medlem i Ekocentrums nätverk kommer få möjlighet att träffa Svante Axelsson under eftermiddagen den 18 mars! Vi ordnar då en träff med Svante, och boken lär ingå i deltagaravgiften alternativt säljas till signeringspris här.


Tips från Helen Sylvan, Ekocentrum

Taggat ,