Nyheter

Svanen jagar miljömärkt litteratur på bokmässan i år

Snart drar bokmässan igång i Göteborg igen. I år gör Svanen gemensam sak med Pärspektiv Förlag som gett ut Pär Holmgrens Svanenmärkta bok Torstens resa ut i vida världen.

Inför förra årets bokmässa startade man Bokuppropet där man uppmanade konsumenter som efterlyste att bokförlagen tar ett större miljöansvar att skriva under. Resultatet har varit överväldigande och hittills tusen personer skrivit under uppropet varav flera kända barnboksförfattare.

– Miljömärkningar är ett viktigt hjälpmedel för enskilda konsumenter som vill välja . Svanenmärkningen kändes som en viktig trovärdighetsstämpel och som en självklarhet för mig, nu när jag ger ut boken på eget förlag, säger Pär Holmgren.

Besök Svanen på Bokmässan

Hur får vi en grönare bokbransch? Under mässan kommer vi att arrangera samtal mellan Pär Holmgren, och Ingela Hellström som ansvarar för Svanenmärkning av tryckerier. Vi håller till i monter D03:20, kom gärna och besök oss!

Bokmässan_PärTävla om biljetter till Bokmässan

Gå in på vår Facebooksida och dela med dig av den här nyheten till dina vänner. När tävlingen avslutas den 24 september lottar vi ut tio biljetter till fem vinnare.

Skriv under Bokuppropet

Mer än tusen personer har redan skrivit under för en mer hållbar bokbransch. Ju fler vi är desto större konsumentmakt kan vi utöva mot de stora bokförlagen.

Taggat