Nyheter

Studentarbete om attraktiva hållplatser vinnare i innovationstävling

Fem studenter på det nystartade kandidatprogrammet Medier, estetik och kulturellt entreprenörskap vid Göteborgs universitet var ett av de vinnande lagen när tävlingen ElectriCity Innovation Challenge nyligen avgjordes. Bakom tävlingen står ett brett konsortium från industrin och akademin i Västra Götalandsregionen.

1549214_Lux Futura_Electricity_innovationStudentarbete om attraktiva hållplatser vinnare i innovationstävlingStudenter som läser första året på programmet Medier, estetik och kulturellt entreprenörskap vid institutionen för kulturvetenskaper har som en del av första terminen utfört ett projektarbete där de ställt upp i tävlingen ElectriCity Innovation Challenge. Projektarbetet har omfattat att i projektgrupper ta fram varsin prototyp för att göra Göteborgs busshållplatser mer attraktiva, effektiva och tillgängliga för alla.

En av de tävlande projektgrupperna, Lux Futura, bestående av Lovisa von Scheele, Rosemarie Wolf, Ahm Ringhom, Elvira Engels och Sofia Jarnelid utsågs till vinnare inom kategorin ”Attraktiva hållplatser” med sitt tävlingsbidrag.

Läs mer…

Källa: Göteborgs Universitet

Taggat , , , , , , ,