Nyheter

Snart kan du åka avgasfri buss mellan Chalmers campus

Nu pågår testkörning och testladdning av de nya elbussarna som ska trafikera nya linje 55 mellan Chalmers två campus – Johanneberg och Lindholmen.

150610_Electricity_annonsOm bara några dagar (från den 15 juni) går det att transportera sig avgasfritt och nästan bullerfritt mellan Johanneberg och Lindholmen. Då är det premiär för Göteborgs första elbusslinje – linje 55. Bussarna känns igen på sin ljust pastellgröna färg. Kanske har du sett dem eller, som undertecknad, blivit överraskad av att ha en stor buss strax bakom dig utan att ha hört det, när de kört sina testturer genom stan.

Busslinje 55 är en del av ElectriCity – ett spännande samarbete där industri, forskning och samhälle utvecklar och testar nya lösningar för morgondagens hållbara kollektivtrafik. Till exempel är en av hållplatserna på linje 55 placerad inomhus – något som tidigare var otänkbart. Men med bussar som är avgasfria och nästan ljudlösa ändras gränserna för vad som är möjligt. Chalmers har en rad forskningsprojekt i rullning kring den nya busslinjen och dess hållplatser.

Källa: Chalmers nyheter

Läs mer om ElectriCity här…

Taggat , , , ,