Nyheter

Smart Cities Green Hackathon avgjord! Vinnarna utsedda efter 24 timmars hackande

Under helgen 13-14 februari 2016 avgjordes Sveriges första Green Hackathon om smarta städer i Stockholm. Intresset var mycket stort och över 20 lag hade samlats för att koda fram lösningar för den smarta staden under ett dygn. Arrangörer var Sweco tillsammans med KTH. Nu har vinnarna utsetts!

Bidragen har hållit en mycket hög nivå och det har inte varit ett lätt jobb för våra jurygrupper. Alla fyra vinnande lösningar har stora möjligheter att faktiskt kunna genomföras. Vi har sett extraordinärt kreativa lösningar där man på ett smart sätt använt sig av befintliga data och utgått från det som är tekniskt möjligt, säger Maria Gårdlund, vd för Swecos IT-konsulter.

160219_hackaton492Internationell och blandad kompetens
Deltagarna på Smart city hackathon kom från en mängd olika länder. Majoriteten var studenter, men här fanns även många anställda inom green-tech och hållbarhet. Kompetenserna spände över ett stort fält, allt ifrån systemutvecklare, miljövetare och designers till arkitekter och stadsplanerare.

Vad är Green Hackathon?
Hackathon är en ihopslagning av orden ”hacker” och ”marathon” och är ett arrangemang där programmerare under 24 intensiva timmar tar fram nya idé-koncept och skapar fungerande digitala prototyper som mobilappar, webbtjänster eller datavisualiseringar. Green Hackathon är ett internationellt fenomen med syfte att skapa nya idéer och konkreta förslag för en mer hållbar framtid. Tidigare värdstäder har varit bl.a Tokyo, London, Lissabon och Berlin.

Läs mer om tävlingen och bidragen här…

För information om Green Hackathon, utmaningarna, samt för att se prisutdelningen och höra juryns motiveringar:http://smartcities.greenhackathon.com

Källa: Sweco

Taggat , , , , , , , , , , , ,