Nyheter

Sam Manaberi utsedd till Årets sociala entreprenör

Sam Manaberi, VD för göteborgsbolaget TRINE har av SEB utsetts till Årets sociala entreprenör. Priset delas årligen ut som ett erkännande av de många spännande sociala innovationer som skapas bland Sveriges unga talanger.

Trine_Pitcha-vinnare_150128TRINE är ett startup som deltar i Chalmers Ventures acceleratorprogram i Göteborg. Genom sin crowdinvesting-plattform sammanför de kapital från enskilda individer i västvärlden med solenergiprojekt i utvecklingsländer. Sam har lång erfarenhet av solenergibranschen i Tyskland och USA, samt en stor passion för att skapa positiv påverkan på människor. Tillsammans med teamet i TRINE har han arbetat hårt för att attackera energifattigdom. Genom crowdfunding, även kallat gräsrotsfinansiering, kan privatpersoner investera i solenergiprojekt i utvecklingsländer. Investerarna deltar i projektets framgång och avkastning såväl som den starka sociala och miljömässiga påverkan som projekten erbjuder.

SEB motiverar beslutet: “Vi på SEB är övertygade om att initiativtagaren till dessa projekt kommer att fortsätta vara en drivande kraft i att utveckla möjligheten för människor att få tillgång till energi på ett ansvarsfullt sätt, både ur ett miljö och hälsoperspektiv.”

Jag är väldigt stolt över att ha vunnit priset. Det har varit ett utmanande år att gå från vision till vad som nu är en konkret affärsmöjlighet. Erkännandet och det stöd vi har fått har varit fantastiskt och jag vill tacka alla som röstade på TRINE och hjälpt oss komma hit, säger Sam Manaberi (bilden).

Idag lever mer än en miljard människor i utvecklingsländer i så kallad energi fattigdom. De förlitar sig på fossila bränslen för el och ljus. TRINE är ett impact fin-tech startup grundat 2015 med vision att lösa detta problem. Bolaget som deltar i Chalmers Ventures acceleratorprogram i Göteborg utvecklar en unik crowdinvesting plattform som sammanför kapital från enskilda individer i västvärlden med solenergiprojekt i utvecklingsländer. Som kund investerar du i specifika solenergiprojekt får återbetalning genom försäljning av el. En god affär med återbäring samt enorm social och miljöpåverkan.

Nyhet från TRINE – 2015-10-07 16:44 CEST

TRINE vann tävlingen ”Pitcha din hållbara idé” som anordnades av ALMI Företagspartner Göteborg och (på) Ekocentrum den 28 januari 2015. Därför finns de med bland Ekocentrums goda exempel i utställningen.

Kontakta TRINE: www.jointrine.se eller info@jointrine.com

Taggat , , , ,