Nyheter

PM & Vänner vann pris för Årets Hållbara Gastronomi

På årets White Guide gala på Grand Hotel i Stockholm, korades den KRAV-certifierade restaurangen PM & Vänner i Växjö till Årets Hållbara Gastronomi.

WhiteGuideWebbDet är väldigt hedrande och känns som ett bevis på att vårt arbete kring hållbarhet och ekologi bär frukt och är helt rätt, säger Per Bengtsson, Kreativ Ledare, PM & Vänner.

PM & Vänner vinner priset eftersom de ”år efter år med hög gastronomisk nivå har utvecklat ett långsiktigt och ambitiöst hållbarhetstänkande både vad gäller egen odling och förhållandet till sina leverantörer, och inte bara för att ha satt Småland på den gastronomiska kartan utan också stöttat en hållbar gastronomiutveckling i landet genom en tävling för unga ekokockar.”

Med priset Årets Hållbara Gastronomi premierar White Guide och KRAV en restaurang som på ett utomordentligt sätt förenar en stor måltidsupplevelse med en tydlig strävan att förbättra hållbarheten i den egna verksamheten och i bakomliggande led. För det är ekologiska råvaror en viktig grund för en hållbar utveckling på restaurangscenen – och i förlängningen för oss alla.

Källa: KRAV. Läs mer…

Taggat , , ,