Nyheter

Peace Boat besökte Göteborg – och Ekocentrum

Återigen har den japanska Peace Boat gästat Göteborg, och ännu en gång stod turer med Ekocentrums utbildare som en av de programpunkter deltagarna kunde välja på.

160528_PeaceBoat_Stenpiren_ALLördagen den 28 maj hade resenärerna på Peace Boat fullt schema. En del av valde att tillsammans med Ekocentrums utbildare titta närmare på hållbara lösningar i Göteborg.

Anders Lund berättar:  – Vi började på Ekocentrum och sedan fick vi guidad tur på alla våningarna i det allra senaste: HSB Living Labs, tittade på familjebostäders Svanenmärkta hyreskvarter på Riksdalersgatan, Förskolan på Transistorgatan – nollenergi med 400 kvm solceller, och sedan Poseidons klassiker på Rundradiogatan: Solhuset med urban odling som det så fint numera heter. Efter lunch spårvagnstur i Göteborg (buss 55 sover på lördagar), lite fritid och båttur till Eriksberg från Stenpiren. 

Natalja Koniouchenkovas grupp besökte Kretsloppsparken och stadsodling.

Båda grupperna startade med ett besök i Ekocentrums utställning.

Efter programmet var det dags att ta Älvsnabben från Stenpiren till Eriksberg, för vidare busstransfer till Peace Boat. På bilden ser vi Anders Lund med sin grupp.

Läs mer om Peace Boat (på engelska) här…

 

Taggat , , , , ,