Nyheter

Onlinespel lär ut om hållbart energisystem

Siemens har utvecklat ett gratis onlinespel där användaren kan utforma ett hållbart energisystem för sin egna fiktiva stad.

130808_feature-2013-06-power-matrixSyftet är att skapa en förståelse för de parametrar och regler som styr energimarknaden idag och i framtiden, samt ge insikter i samspelet mellan olika typer av energiproduktion och hur det påverkar städers möjlighet att växa. Spelaren använder både konventionell och förnybar energiproduktion, som vind- och solkraft. Ju bättre energimix man skapar, genom att kombinera olika energikällor, desto fortare växer staden.

Spelet, Power Matrix, är till för alla som är intresserade av att lära sig mer om energi och vilka parametrar som behövs för att kraftnäten ska vara så optimala som möjligt. Användaren tar på sig rollen som energichef i ett glesbebyggt område med uppgift att bidra till en fiktiv stads tillväxt genom att skapa en smart energimix och stabil strömförsörjning.

Hur fungerar spelet?
Spelaren använder både konventionell och förnybar energiproduktion, som vind- och solkraft. Ju bättre energimix man skapar, genom att kombinera olika energikällor, desto fortare växer staden. Man får bonuspoäng genom att investera i forskning och utveckling. Samtidigt måste man hålla koll på sin tillgängliga budget för att säkerställa en hållbar och effektiv resursanvändning.

Läs mer…

Källa: MiljöOnline & Siemens

Taggat ,