Onsdagskvällar på Ekocentrum...

Onsdagskvällar på Ekocentrum har blivit ett väl inarbetat koncept. Under terminerna, vanligtvis februari-april och september-november/december, håller vi kvällsöppet till 20.00 på onsdagarna och erbjuder då alla intresserade att  komma hit för att lyssna på intressanta föredrag och/eller delta i diskussioner, se film m m.  I samverkan med ett antal partners bjuder vi in olika talare till föredragen.

Våra onsdagskvällar är till stor del frukten av ett gott samarbete med några partners vi inte får glömma att nämna här:

Göteborgs Centrum för Hållbar Utveckling (GMV) – en kväll i månaden bjuder vi in forskare från Chalmers och Göteborgs Universitet,  för att prata kring något eller några av de globala målen. En mycket uppskattad föreläsningsserie som under 2019 kommer att ”börja om” med målen, då vi hunnit gå igenom alla 17 en gång vardera!

Ingenjörer för Miljön och Läkare för Miljön – bjuder gärna in två-tre föreläsare plus moderator för en kväll! Det blir dynamiska diskussioner och rätt mycket filosoferande över människan och vår utveckling. En mötesplats både för medlemmar och andra som är intresserade av omställning och hållbarhet!

Gratis entré – ingen föranmälan men begränsat antal platser – först till kvarn…. Vissa kvällar tar vi in anmälningar, t ex för att bjuda på fika eller för att säkerställa att lokalen räcker till. Se i kalendariet vad som gäller de kvällar du är intresserad av!

Se onsdagsföredragen i fallande ordning här…

Referat

131202_Miljöbron

131202_Miljöbron

Har du missat ett föredrag? Det kanske finns ett referat skrivet från kvällen! Via Miljöbron i Göteborg kommer studenter och skriver referat till de flesta av våra onsdagsföredrag. Gå in i vårt kalendarium – events – under ”visa tidigare händelser” som du väljer i högermarginalen. Då får du upp gamla events, och kan bläddra fram det du söker – och troligen hittar du ett referat som pdf-fil efter beskrivningen av eventet! Du kan även fritextsöka på ämnesord i rutan uppe till vänster på vår webb – skriv t ex biogas, nano eller kött! Då kommer du även att få fram de nyheter vi publicerat i ämnet. Samtidigt ordnar vi tillsammans med Studiefrämjandet i Göteborg Café Planet, där föreläsningar varvas med diskussionscafé och andra aktiviteter. Vår stora utställning med goda exempel är också öppen på onsdagskvällar – med fritt inträde! Caféet likaså. Det finns alltså all anledning att hålla koll på vårt kalendarium och titta in på onsdagarna. På vår webb ser du även om tider etc ändras i undantagsfall, eller om vi av någon anledning inte har öppet. Kolla alltid där först. Väl mött!

Share Button